Кметът Калин Каменов подписа договор за предоставяне на новите социални

...
Кметът Калин Каменов подписа договор за предоставяне на новите социални
Коментари Харесай

Продължава развитието на социалните услуги във Враца, насочени към деца и младежи със специални потребности

Кметът Калин Каменов подписа контракт за даване на новите обществени услуги във Враца, които ще обзет близо 160 деца и младежи със специфични потребности, както и такива, лишени от родителска грижа, оповестиха от локалната администрация. В рамките на плана ще бъдат назначени и подготвени експерти, които ще работят с потребителите.
За последната година, Община Враца сполучливо осъществя план по Оперативна програма „ Региони в напредък “, в границите на който бяха основани 5 нови обществени услуги – Център за настаняване от фамилен вид, Преходно жилище за деца от 15 до 18-годишна възраст, Наблюдавано жилище за младежи от 18 до 21-годишна възраст, Дневен център за поддръжка на деца и младежи с тежки множествени увреждания, както и Център за социална поддръжка.
С разкриването на новите обществени услуги сполучливо ще се осъществя процесът на деинституционализация, като на потребителите ще бъде предоставена опция за развиване в среда, близка до фамилната, както и дневни и консултативни форми на обществените услуги.
Кметът Каменов разяснява, че по този метод всяко едно дете или юноша ще получи качествена грижа и услуги, които подхождат с самостоятелните им потребности, което е причина за интензивно включване в обществения живот.
Срокът на плана е 24 месеца, считано от 11 май 2020 година, като след приключването му, услугите ще бъдат делегирана от страната активност.
Договорът на Община Враца №BG05M9OP001-2.019-0016-C01 за даване на безплатна финансова помощ по Оперативна програма „ РЧР “ 2014-2020 година е в размер на 1 996 377 лева Осигурените средства са по процедура „ Продължаваща поддръжка за деинституционализация на децата и младежите – ЕТАП 2 – даване на обществени и интегрирани здравно-социални услуги за деца и фамилии “ – КОМПОНЕНТ 1.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР