Кметът Иван Портних се срещна с църковното настоятелство на новостроящия

...
Кметът Иван Портних се срещна с църковното настоятелство на новостроящия
Коментари Харесай

Освещават през лятото новия храм Св. Прокопий Варненски

 Кметът Иван Портних се срещна с църковното настоятелство на новостроящия се храм " Св. Прокопий Варненски " и с Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Той огледа на място довършителните действия на комплекса. Според митрополит Йоан допустимо е храмът да бъде осветлен на празника на светеца в края на месец юни. Той благодари на държавното управление, на общината и на всички донори за поддръжката. Кметът от своя страна пое ангажимент за облагородяване на региона към църквата.

През май предходната година министър председателят Бойко Борисов инспектира градежа на храм " Св. Прокопий Варненски “ дружно с Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, който тогава изясни по какъв начин върви градежа на духовната обител.

" 620 000 лева ще костват стенописите, които ще са по византийски жанр. Изцяло ще са нужни 1 000 000 лева за дотъкмяване на храма. Готови сме с документите. 1 400 000 лева дотук ни е дала Община Варна, благодаря на господин Портних, 300 000 вие ни помогнахте, 200 000 лева и за Катедралата. Загубиха се 12 години, това е реалност. ", сподели дядо Йоан пред Борисов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР