Кметът Галина Стоянова и нейният екип разговаряха днес с общинските

...
Кметът Галина Стоянова и нейният екип разговаряха днес с общинските
Коментари Харесай

Кметът на Казанлък се срещна с региоанлните синдикални лидери

Кметът Галина Стоянова и нейният екип разговаряха през днешния ден с общинските координатори на синдикатите КНСБ Николай Маринов и конфедералния секретар в Казанлък на КТ „ Подкрепа “ Цветанка Пискова. След срещите с всички политически групи в ОБС екипът на кмета разиска предвижданията за бюджет 2022 и със синдикалните представители в Казанлък. Разговорите бяха избрани като предварителни, поради упования държавен Бюджет 2022. Участниците в срещата разискаха благоприятни условия за нарастване на работните заплати и обществените придобивки на всички общински чиновници и второстепенни разпоредители към локалния бюджет. Бе обрисувана обща визия да не се разделят обособените групи по действия. Бе разисквана опцията, в случай че има нарастване на минималната работна заплата в страната да се подтиква нарастване и с общински средства, с цел да не се допусне дисбаланс.  


Сред разискваните тематики бе и такса Битови боклуци за жителите, която ощетява локалния бизнес. След отчисления и такса за депониране на отпадъка, на фона на нараснали санкции и такси, действително не остават средства за повишение на качеството на услугите към жителите и закупуване на нова сметосъбираща техника.
По-ниското Данък добавена стойност няма да остане, синдикатите са срещу
Синдикати и работодатели не можаха да се схванат по препоръчаните промени в Закона за Данък добавена стойност. Най-важната част от полемиката на днешното...
Прочети повече
Предвид отпуснатите в допълнение средства с министерко разпореждане на Община Казанлък, ресурсът за здравните заведения е гарантиран за поправки, съоръжение, запплати, обществени придобивки и храна.

Страните в диалозите препотвърдиха да продължат и през 2022 година обществени стратегии на Община Казанлък като поддръжка за новородени деца, двойти с репродуктивни проблеми, млади медицински специализанти, вероятно – с опция за нарастване на отпусканите средства.  

Синдикалните представители и екипът на Кмета бяха безапелационни, че налози и такси няма да се подвигат и показаха обща вяра за решение на енергийната рецесия на национално равнище.  

Синдикалистите показаха мнение срещу съкращения в локалната администрация и я дефинираха като оптимална като състав за работа. Те се оповестиха и срещу нулирането на нарастването на работните заплати.
Синдикати и работодатели се скараха на срещата при Донев, не се схванаха за нищо
Работодателите си излязоха от срещата със синдикатите при министъра на труда и обществената политика и вицепремиер Гълъб Донев. &nbs...
Прочети повече
Още от СТАРА ЗАГОРА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР