Кметът Димитър Николов изказва благодарност на всички общински съветници, подкрепили

...
Кметът Димитър Николов изказва благодарност на всички общински съветници, подкрепили
Коментари Харесай

Димитър Николов предлага Жабарника в Бургас да стане като площад Жени Патева

Кметът Димитър Николов изрича признателност на всички общински съветници, подкрепили през днешния ден предлагането му за смяна предназначението на именития парцел в идеалния център на града (често именуван от бургазлии " жабарника " ) от " градски повсеместен магазин " на " пространство с публични функционалности ". Това дава една висока степен на сигурност, че там няма да се построи следващият мол, а нещо общоприемливо и потребно за хората от всички възрасти.
" Моето персонално мнение е, че би трябвало да е хибрид, сходен на площад " Жени Патева " - за него до момента сме получавали единствено позитивни оценки. Той се назовава площад, само че е повече парк. Бургазлии повече го харесват подобен, зелен, в сравнение с бетониран и затрупан с плочки. Трябва да е място, където и децата да могат да играят, и възрастните да поседнат. Може би там няма да пречи на никого един туристически информативен център ", сподели кметът Димитър Николов.
Докато се стигне до решението по какъв начин да наподобява в бъдеще сегашната дупка до площад " Тройката ", на Община Бургас й предстоят още правосъдни борби, каквито тя води към този момент 10 години. Но нейната позиция става все по-силна, за което доста оказва помощ и днешното решение на локалния парламент.
Кметът Димитър Николов пое ангажимент, каквото и решение да бъде взето по този проблем, то да е след необятно разискване и деликатно разглеждане на всички потребни оферти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР