Кмета на София Васил Терзиев незабавно да подаде оставка заради

...
Кмета на София Васил Терзиев незабавно да подаде оставка заради
Коментари Харесай

Симеон Славчев: Кмета на София незабавно да подаде оставка

Кмета на София Васил Терзиев неотложно да подаде оставка поради анулацията на формалните празнувания на 176-тата годишнина от рождението на българския поет-революционер Христо Ботев. За това настоя ръководителят на партия МИР Симеон Славчев.

„ За първи път Столична община не провежда публично честване за годишнината от рождението на Христо Ботев. За първи път нямаше публично поднасяне на венци и цветя на паметника на българския поет-революционер, както всяка година до в този момент се организираше с гвардейци и отдаване на респект и поклонение пред делото и паметта на Ботев. Единственото, което Столична община провежда за 176-тата годишнина от рождението на Христо Ботев беше фотодокументална галерия и музикално-поетичен рецитал в Столичната библиотека. Това за мен е цялостна насмешка и изцяло целеустремено деяние на Столична община, за което кмета на София неотложно да подаде оставка “, съобщи водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Той напомни, че макар, че Столична община на процедура е отменила формалните празнувания на 176-тата годишнина от рождението на великия българин стотици столичани, както и интелектуалци и общественици са се самоорганизирали и са поднесли венци и цветя на паметника на Христо Ботев в София.

„ За по-малко от три месеца от както е определен за кмета на София Васил Терзиев потвърди, че няма качествата да бъде кмет на столицата. Нещо повече – към този момент два месеца той, Политическа партия, Демократична България и Спаси София блокират работата на Столичния общински съвет, поради детската фантазия на Борис Бонев да стане ръководител на общинския съвет. За този интервал вместо да се вземат решение проблемите на София и на столичани, те се задълбочават. Доказателство за това е, че по улиците и тротоарите има клони и отпадъци, а кофите за отпадък във всички квартали на София преливат и не се извозват и почистват с дни. От както Васил Терзиев и „ Спасителите “ пристигнаха на власт в София столицата ни наподобява на терен на който са се водили военни дейности. София е в цялостна съсипия и има риск от болести, поради неизвозването на битовите боклуци. Не може повече столицата на България да бъде пленник на персоналните упоритости на Борис Бонев, който няма даже един ден трудов стаж, а има единствено и само искания за постове и позиции “, сподели още Симеон Славчев, който в мандат 2015-2019-та година беше един от най-активните общински съветници в София.

Според Славчев изхода от създалата се обстановка е единствено един и той е Васил Терзиев да подаде оставка и да се проведат нови избори за кмет и за общински съвет в София.

„ Не може да има никакви оправдания за нищо и с никой, още по-малко за анулацията на честванията на 176-тата годишнина от рождението на Христо Ботев. За това директна отговорност носи кмета на София и никой различен. За неработещия общински съвет директна отговорност носи също кмета, тъй като той е този, който би трябвало да изкара главните цели на София, към които да търси обединяване и болшинство в общинския съвет. Време е да спасим София от „ Спасителите “. Време е да стартират да се вземат решение действителните проблеми на столицата, а Васил Терзиев и „ Спасителите “ потвърдиха, че са негодни за това и за това неотложно би трябвало да си отидат “, съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР