Кмет реши да протестира по нестандартен начин срещу състоянието на

...
Кмет реши да протестира по нестандартен начин срещу състоянието на
Коментари Харесай

Цирк! Как кмет реши да си плати винетката

Кмет реши да стачкува по ексцентричен метод против положението на 17-километрова права от пътя Крумовград – Маказа, оповестява Българска национална телевизия. Той заплати годишната си пътна винетка с 3 кг монети по 10 стотинки. Това е кметът на село Кран Мустафа Юсеин.

Лошото положение на пътя, ремонтиран на парче, прави напредването доста постепенно, а забавянето на коли за спешна помощ и пожарни – съдбовно.

" Трудно е, виждате пътищата са разрушени, през 2-3 месеца колите ни са на сервизи, поправки, тук се пътува, всяка заран се водят деца, вървят хората на работа, мъчно е ", съобщи Шукрю Ахмед, кмет на село Лещарка.

В знак на митинг кметът на село Кран дойде в пощата в прилежащото село Тихомир с 970 монети по 10 стотинки.

Шофьорът си заплати винетката макар че е уверен, че за път в такова положение не би трябвало да се заплаща, само че чака страната също да извърши отговорностите си. Това не е първият митинг на Юсеин и поданици на засегнатите села, които от години упорстват за повсеместен ремонт на правата.

" Събирането на монети не е от тази година, още предходната година винетка си бях купил с жълти стотинки. Първите няколко години се мъчихме единствено с писма и докладни към всякакви институции. След това бяхме събрали подписка, след това правихме стачка на родители, стачка на деца. И по този начин към този момент 10 години ", добави Мустафа Юсеин, кмет на село Кран.

Лошите пътища гонят и търговците от региона. В някои от селата няма магазини и жителите разчитат на мобилни търговци.

" В моето село допреди години идваха такива преносими магазини и единият се отхвърли поради неприятните пътища ", сподели още Мустафа Юсеин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР