Ключовият свидетел по делото срещу братя Атанас и Пламен Бобокови

...
Ключовият свидетел по делото срещу братя Атанас и Пламен Бобокови
Коментари Харесай

ВЗРИВ: Свидетелят срещу Бобокови Васил Богданов е убит!

Ключовият очевидец по делото против братя Атанас и Пламен Бобокови за " Боклукгейт " Васил Богданов, е погубен! Шефът на " Монбат рисайклинг " беше открит мъртъв в цех " Ел БАТ " в региона на Долна Баня в неделя.

Прокуратурата е почнала следствие за ликвидиране на 49-годишния мъж, което ще бъде предоставено на екип от следователи от Националната следствена работа.

Досъдебното произвеждане е стартирано с първото деяние по следствието - оглед на местопрестъпление.

Според първичните данни от осъществената аутопсия гибелта на Богданов. е настъпила вследствие на тежка съчетана контузия на главата и тялото. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, спомагателен оглед на местопрестъпление и експертизи на материални доказателства.

Извършват се разпити на очевидци. От показанията на разпитаните досега не са събрани данни, сочещи за съществуване на възможна опасност за живота и здравето на почналия приживе, както и такива, че той е имал сходни терзания.

Преди малко повече от година Васил Богданов бе наказан на 1 година условно с 3 години изпитателен период. Това стана допустимо, откакто Богданов се призна за отговорен за присъединяване в проведена незаконна група, която е внасяла и складирала у нас рискови боклуци. Богданов стана очевидец по делото против някогашните си работодатели – братята Бобокови и някогашния заместник-министър на околната среда Красимир Живков.

Като „ закононарушение против страната и децата на България” – по този начин Богданов дефинира в съда по време на разпита си активността на компанията „ Монбат”, благосъстоятелност на предприемачите. Той добави тогава, че депонирането на рискови боклуци в Плевен е станало поради връзки с кмета на града.

Освен това като един от шефовете в завода в Монтана той твърдеше, че компанията генерирала рисков отпадък, който в началото изнасяла за Германия, само че по-късно предприемачите решили техни компании да го преработват
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР