Ключовите партньори, купуващи газ от Русия, преминаха на плащане на

...
Ключовите партньори, купуващи газ от Русия, преминаха на плащане на
Коментари Харесай

Лавров: Полша и България поставят идеологическите си амбиции над интересите на своите народи

Ключовите сътрудници, купуващи газ от Русия, минаха на заплащане на суровината в рубли.

Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за телевизионния канал " Ал Арабия ", представен от ТАСС.

" Ако Полша и България слагат идеологическите си упоритости над ползите на своите нации, над ползите на бюджета си, това е техен избор ", прибавя той.

" Повечето основни сътрудници на Русия, купуващи газ, към този момент минаха на този метод на заплащане (в рубли) ", означи ръководителят на съветското външно министерство. Той не уточни кои са тези " основни сътрудници " - да вземем за пример такава информация гръмна за Австрия и Германия, единствено че тази нощ стана ясно, че и двете страни са платили в евро и Русия не е приела.

По думите му препоръчаната от Москва скица за разплащане не трансформира нищо за купувачите. Припомняме каква е тя - купувачът открива две сметки в " Газпромбанк ". Едната е в твърда валута - евро или долари, другата е в рубли. Купувачът заплаща в твърда валута, след това руснаците обръщат в рубли. Само че това става като валутната интервенция мине през Московската фондова борса - и няма краен период по кое време да бъде осъществена.

С други думи, може да бъде дадена твърда валута, само че неустановен интервал от време тя да не бъде обърната в рубли т.е. всичко зависи от Русия. Отделно курсът на рублата се дефинира от Руската централна банка и от борсата в Москва т.е. от Владимир Путин.

" Ако те се отхвърлят от схемите в рубли, то се получава по този начин, че те не желаят ние да получаваме пари за нашата стока. Това е техен избор ", сподели ръководителят на съветското външно министерство.

По думите на Лавров се вършат опити Молдова да бъде вкарана в НАТО, от което няма да завоюва сигурността ѝ. " Те (молдовците) би трябвало да се безпокоят за бъдещето си, тъй като се пробват да ги вкарат в НАТО. Не считам, че от това ще завоюва сигурността на Молдова ", сподели министърът.

" Целите на специфичната военна интервенция на Русия в Украйна бяха оповестени. Те се показват в отбрана на гражданското население в Източна Украйна и да се следи за това от територията на Украйна да не произтичат никакви закани за това население, както и за Русия. Това е всичко. "

Лавров съобщи в друго изявление, този път за формалната китайска организация Синхуа, че от 24 февруари в Русия са евакуирани над 1 милион души от Украйна, съобщи Ройтерс.

По данни на Организация на обединените нации от началото на нашествието от Украйна са избягали над 5,4 млн. души. Лавров съобщи в изявлението за Синхуа, което бе поместено на уеб страницата на съветското външно министерство, че 2,8 млн. души от Украйна са поискали да бъдат евакуирани в Русия.

Лавров съобщи, че в случай че Съединени американски щати и НАТО " в действителност " се интересуват от уреждането на украинската рецесия, би трябвало да спрат да пращат оръжие на Киев.

" Изразявайки обществено поддръжка за режима в Киев, страните от НАТО вършат всичко, с цел да попречат на приключването на интервенцията посредством политически съглашения ", сподели съветският министър. Отмяната на глобите против Русия е част от мирните договаряния сред Москва и Украйна, които са " комплицирани ", само че не престават всекидневно, съобщи Лавров.

" Понастоящем съветската и украинската делегация на практика ежедневно разискват по видеоконферентна връзка плана на вероятен контракт ", уточни той.

Вчера Киев предизвести, че договарянията за прекратяването на съветската инвазия, която навлезе в третия си месец, са застрашени от неуспех. " Дневният ред на договарянията включва наред с другото въпросите на денацификацията, признаването на новите геополитически действителности, анулацията на глобите, статута на съветския език ", уточни Лавров, без да прецизира. " Ние сме за продължение на договарянията, въпреки че те са комплицирани. "
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР