Ключови моменти Криптовалутата е все по-популярна инвестиция. Как да я направите

...
Ключови моменти
Криптовалутата е все по-популярна инвестиция. Как да я направите
Коментари Харесай

Как да увеличите максимално шансовете си за печалба от крипто инвестиция

Ключови моменти

Криптовалутата е все по-популярна инвестиция. Как да я извършите?

Съществува огромен капацитет за печелене на пари посредством вложение в този клас активи.

Можете да предприемете стъпки, с цел да бъдете сполучлив вложител в криптовалути.

Инвестирането в криптовалута може да бъде рисковано заради волатилността на този клас активи и големия брой криптовалути - единствено някои от тях евентуално са жизнеспособни в дълготраен проект.

Ако обмисляте да добавите виртуални монети към портфейла си от активи, има няколко стъпки, които би трябвало да предприемете, с цел да увеличите възможностите си инвестицията ви да бъде сполучлива.

Проучете деликатно опциите за вложение

Някои криптовалути имат доста по-голям капацитет да бъдат сполучливи в дълготраен проект. Други могат да се окажат със повишени цени, макар че нямат път към дълготрайна доходност, единствено тъй като са привлекли утвърждението на известни персони или са станали известни в обществените мрежи.

Искате да сте сигурни, че разбирате какво прави една инвестиция в криптовалута добра и имате индикатори, по отношение на които да оценявате всички монети, които смятате да закупите, тъй че да имате максимален късмет инвестицията ви да донесе великодушна възвръщаемост в дълготраен проект.

Избягвайте да купувате нещо, което не разбирате

Никога не желаете да инвестирате в нещо, което не разбирате, тъй че в случай че не сте сигурни в технологията зад дадена криптовалута или в нейните създатели и дълготрайни цели, не би трябвало да я купувате.

Открихме една компания, която се нарежда съвършено като дълготрайно решение за избор на по-широк криптопазар - Bitcoin, Dogecoin и всички останали. Всъщност, евентуално сте употребявали технологията на тази компания през последните няколко дни, даже в случай че в никакъв случай преди този момент не сте имали сметка или даже не сте чували за компанията. Ето какъв брой публикувана е станала тя.

Ако отделите време за изследване и се уверите, че познавате тънкостите на пазара на криптовалути и факторите, които въздействат както на обособените монети, по този начин и на пазара като цяло, е доста по-вероятно да извършите пари.

Инвестирайте в дълготраен проект

Уорън Бъфет, един от най-хубавите и най-успешни вложители в света, ясно декларира, че пожеланият от него интервал на задържане на вложенията е вечно. Оракулът от Омаха също по този начин е съветвал, че в случай че не сте заинтригувани да държите даден актив най-малко 10 години, не би трябвало да влагате парите си в него и за 10 минути.

Съветите на Бъфет са рационални, тъй като в никакъв случай не се знае по кое време икономическите насрещни ветрове ще се отразят неподходящо даже на една чудесна инвестиция. Ако възнамерявате да закупите криптовалута, тъй като желаете да я задържите за дълъг интервал от време и смятате, че цената ѝ ще нараства в продължение на доста години, тогава е по-малко евентуално да загубите пари поради непредвидени стопански събития.

Изграждане на диверсифициран портфейл

Влагането на всичките ви пари единствено в една криптовалута усилва риска от загуба, тъй като разчитате на това, че съответната монета ще се показва добре.

Трябва да помислите за разпределение на парите си, с цел да увеличите възможностите най-малко някои от вложенията ви да се изплатят. Също по този начин би трябвало да се уверите, че имате огромна част от парите си в по-традиционни вложения като акции и облигации, с цел да можете да ограничите риска от загуба.

Уверете се, че сте сигурни в капиталовата си теза

Пазарът на криптовалути е доста волатилен. Това може да усили вероятността да разтоварите активите си в несъответствуващ миг заради под паника продажби, в случай че видите, че цената на закупените от вас монети стартира да спада.

За да избегнете това, би трябвало да се уверите, че сте сигурни в вложенията, които вършиме. Ако имате солидни, добре проучени аргументи за вложенията си и вярвате в претекстовете си за закупуване на избрана монета, вероятността да реагирате прекомерно остро и да вземете неприятни решения за покупка и продажба е по-малка.

Ако следвате всяка от тези пет стъпки, се надяваме, че ще съумеете да извършите страхотна инвестиция в криптовалута, която да ви помогне да извършите огромна облага.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР