Ключов фактор е, че ОИСР очаква двете най-големи икономики в

...
Ключов фактор е, че ОИСР очаква двете най-големи икономики в
Коментари Харесай

Световната икономика ще се забави през следващата година поради инфлация, високи лихвени проценти и война, казва ОИСР

Ключов фактор е, че Организацията за икономическо сътрудничество и раз чака двете най-големи стопански системи в света, Съединените щати и Китай, да се забавят през идната година. Прогнозите са, че стопанската система на Съединени американски щати ще се разшири единствено с 1,5% през 2024 година от 2,4% през 2023 година, защото нарастванията на лихвения % на Федералния запас – 11 от които от март 2022 година – не престават да лимитират растежа.

По-високите лихвени проценти на Фед направиха заемите доста по-скъпи за потребителите и бизнеса и в този развой помогнаха за закъснение на инфлацията от нейния връх от четири десетилетия през 2022 година Организацията за икономическо сътрудничество и раз планува спад на инфлацията в Съединени американски щати от 3,9% тази година до 2,8% през 2024 година и 2,2% през 2025 година, малко над целевото равнище от 2% на Фед.

Китайската стопанска система, обхваната от разрушителна рецесия с недвижимите парцели, възходяща безработица и забавящ се експорт, се чака да нарасне с 4,7% през 2024 година, спад от 5,2% тази година. „ Ръстът на потреблението в Китай евентуално ще остане слаб заради увеличените спестявания от предпаз...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР