Ключът към здравословен начин на живот е в балансираното хранене.

...
Ключът към здравословен начин на живот е в балансираното хранене.
Коментари Харесай

Стана ясно в кое е ключът към здравословен и дълъг живот

Ключът към здравословен метод на живот е в уравновесеното хранене. То значи да консумираме разнообразна храна, която да обезпечава нужните хранителни субстанции за нашето тяло. Тя включва въглехидрати, протеини, мазнини, витамини и минерали, оповестява Дарик.

За да храним тялото си уравновесено, би трябвало да се стремим да консумираме храни от всички групи. Това са плодове и зеленчуци, зърнени храни, млечни артикули, месо и риба. Важно е да се заобикалят прекомерно мазните и сладки храни, които могат да доведат до здравословни проблеми като наднормено тегло, диабет и други.
-->
Балансираното хранене е значимо освен за поддържане на здравето, само че и за възстановяване на нашето въодушевление и сила. Когато храним тялото си вярно се усещаме по-добре и имаме повече сила, с цел да се занимаваме с ежедневните си задания.

Ето какво би трябвало да включва нашето меню:
Плодове и зеленчуци - източник на витамини, минерали и фибри. Препоръчително е да консумираме най-малко 5 порции дневно.Белтъчни храни - месо, риба, яйца, зърнени храни, ядки и семена. Те са източник на протеини, желязо и други значими хранителни субстанции.Млечни артикули - мляко, сирене, кисело мляко и други. Те са източник на калций и други значими минерали.Въглехидрати - самун, паста, ориз, картофи, които са източник на сила за нашето тяло.Мазнини - масло, маслиново масло, рибено масло и други. Те са източник на мазнини, които са нужни за нашето тяло, само че би трябвало да бъдат употребявани в умерени количества.
За да се храним уравновесено, би трябвало да заобикаляме прекомерно доста захари, сол и наситени мазнини. Също по този начин би трябвало да се стремим да консумираме по-малко модифицирани храни и да подготвяме храната си у дома.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР