Клубовете в испанската Ла Лига ще започнат да тестват играчите

...
Клубовете в испанската Ла Лига ще започнат да тестват играчите
Коментари Харесай

Играчите в испания минават тестове за COVID-19 следващата седмица

Клубовете в испанската Ла Лига ще стартират да тестват играчите си за новия ковид от идната седмица. Това ще бъде първа стъпка към възобновяването на шампионата, който бе спрян в средата на март месец поради болестта.

От понеделник спортистите в Испания ще могат да организират самостоятелни тренировки в разнообразни зали и комплекси, а всички играчи и членове на щабовете на тимовете ще се подложат на PCR-тестове.

Втората фаза от рестартирането се чака да стартира на 6 май, докато би трябвало да приключи тестването, а в третата фаза футболистите ще могат да упражняват на групи до по 8 души. Чак на четвъртата фаза се планува всички играчи от даден тим да се приготвят дружно.

От нейното начало до първите мачове ще би трябвало да минат най-малко две седмици, а футболните ръководители се надяват Ла Лига да може да стартира доникъде на юни. По публични данни Испания е втората най-тежко наранена страна в света от COVID-19 след Съединени американски щати, като досега има доказани над 24 000 умряли.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР