Клубовете от английската Висша лига обмислят да направят промени и

...
Клубовете от английската Висша лига обмислят да направят промени и
Коментари Харесай

Шефът на ВЛ: ВАР ще остане, но най-вероятно ще направим някои корекции

Клубовете от британската Висша лига обмислят да създадат промени и какви тъкмо ще бъдат те при потреблението на ВАР за идващия сезон, съобщи новият изпълнителен шеф на Премиършип Ричард Мастърс.

Използването на ВAР, въведено за тази акция в елита на Англия, е източник на непрекъснати разногласия и рецензии от самото му въвеждане досега. Проучване на организацията за проучване на публичните настройки YouGov, оповестена нощес, демонстрира, че 6 от всеки 10 фена намират работата на системата за доста слаба. Но за момента мнението на почитателите се пренебрегва и не се преглежда тоталното й унищожаване, а единствено коригирането й.

И това е подкрепено от думи на самия Мастърс, който съобщи, че са създали лично изследване и то показвало по какъв начин почитателите я одобряват доста добре, само че ВАР се нуждае от корекции, с цел да работи както би трябвало. Очевидно е, че неприятната част на ВАР е поредното потребление за едно събитие след друго, отнетото от играта време за взимане на решения, може би и незадоволеност от прецизността при засадите, независимои дали това последното ни харесва или не. А също по този начин и фактът, че хората от стаичката, журито, са отвън събитията на стадиона, сподели още Мастърс.

Новият шеф на Висшата лига добави, че 94 % от решенията, взети с ВАР, са били верни от началото на шампионата до този миг. Но по какъв начин тъкмо ще продължи да работи системата в Англия, ще се дискутира на заседание през април, главно фокисурани върху позвъняванията към рефера за засадите и слагането на екран до терена.

" Мисля, че тълкуването на засадите, дали желаете то да бъде точно или не, е един от значимите въпроси. И дали времето, което ни е нужно да вземем вярното решение, ще бъде одобрявано с приемливост или не, добави началникът. Използването на зоната за обзор е различен спор. Защото мисля, че в случай че почитателите виждат съдията по какъв начин гледа в монитора е едно. А нещо напълно друго е да се чака решение на хората, които седят в стаичката в Стокли Парк и взимат решения, които след това диктуват в ухото на рефера, приключи Мастърс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР