Клубове и ресторанти с бойкот на новите противоепидемични ограничения. Според

...
Клубове и ресторанти с бойкот на новите противоепидемични ограничения. Според
Коментари Харесай

12 акта са наложени на заведения в София, бойкотиращи новите мерки

Клубове и заведения за хранене с протест на новите противоепидемични ограничавания. Според новите ограничения те би трябвало да работят до 22 часа и с до 50% от потенциала си.

Съвместни екипи направиха инспекции тази нощ на територията на София. Съставени бяха 12 акта от 20 инспектирани обекта.

Подробности вижте във включването на Зоя Велинова и репортажа на Карина Караньотова и Асен Цветков

От браншовите асоциации на ресторантьорите намират новите правила за дискриминационни, тъй като по думите им са ориентирани единствено към заведенията за забавление и заведенията за хранене. В същото време 80% от личния състав е имунизиран.

Заведенията в София съблюдаваха заканата си и не се съобразиха с новата заповед на районната здравна ревизия. Всички нощни заведения на столицата всеобщо работеха, откри екип на Българска национална телевизия. Институциите пък отвърнаха на неподчинението с огромни инспекции с представители на 5 институции - РЗИ, Столична дирекция на вътрешните работи, Икономическа полиция, организацията по храните и пожарна сигурност.

Сборният пункт на проверяващите беше пред постройката на Столичната районна здравна ревизия. След малко съгласуване на дейностите екипите се разпределиха и потеглиха в разнообразни направления. Нашият екип наблюдава инспекциите в " Студентски град ".

Още в първото заведение - битов ресторант с жива музика, беше формиран акт на шефа, тъй като са отворени след 22:00 ч. В ресторанта не липсваха и гости, които продължиха да вечерят.

Второто заведение е наргиле-бар, което също не съблюдава заповедта и работи след 22:00. Това обаче не е загадка, тъй като табела на входа ясно декларира, че заведението няма да съблюдава новите ограничения.

Част от посетителите се тормозиха от засиленото полицейско наличие и си потеглиха. Други просто бързаха да си лягат.

" Просто е 12 часа, а на следващия ден съм на работа. " - споделя Александър. Той е срещу заведенията да затварят в 22 часа, тъй като, съгласно него, това не трансформира нищо.

От СРЗИ предизвестиха, че е допустимо да вършат инспекции всяка нощ.

" Заведението работи след 22 часа. Съставили сме акт на виновното лице за административното нарушаване. Контролът продължава, инспекциите са засилени! " - сподели Моника Драгнева, контрольор в СРЗИ

След ресторант и бар, идва време и за дискотека. Дискотеките в Студенстки град работят на цялостни обороти, а е едвам четвъртък.

Екипът ни попадна в заведение, известно още от преди с отхвърли си да съблюдава ограниченията. И в тази дискотека, както в доста други в София, са решили, че е по-добре да си платят актовете, в сравнение с да затворят.

Глобите са на стойност сред 300лв. -1000 лева за физическо лице и 500лв. и 2000лв. за юридическо.

Със сигурност това не е първия акт на този клуб от началото на пандемията. Клиентите пък са удовлетворени от протеста, тъй като има къде да се забавляват. Някои се възползваха, с цел да отпразнуват и рождените си дни.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР