Клубът на привържениците на Ботев Пловдив излезе с декларация, в

...
Клубът на привържениците на Ботев Пловдив излезе с декларация, в
Коментари Харесай

Привържениците на Ботев Пд към Здравко Димитров: Не прехвърляйте отговорността за Колежа на Сдружението и феновете

Клубът на последователите на Ботев Пловдив излезе с декларация, в която прикани кметът на община Пловдив Здравко Димитров да не се пробва да трансферира отговорността за градежа на стадион " Христо Ботев " върху сдружението ПФК Ботев или " жълто-черните " почитатели.

Привържениците на " канарчетата " се опълчиха изрично на концепцията членът на съдружие ПФК Ботев Рашко Стоянов да бъде нагърбен с отговорността за " Колежа ".

Феновете на Ботев Пд споделят още, че обезпечаването на средства за довършването на оборудванията е само обвързване на кмета на Пловдив Здравко Димитров.

Ето и какво се споделя в част от декларацията на Клуба на последователите на Ботев Пловдив:

" Уважаеми господин Кмет,

В последните няколко часа до нас доближи извънредно обезпокоителна информация, обвързвана със строителството на Колежа, за който постоянно сме заявявали, че ще е най-зорко следеният от пловдивската общност обект. Разбрахме, че желаете да удовлетворите желанието на определения от Вас заместник-кмет Пламен Райчев да избяга от отговорност за всичко, сътворено от него до тук по Колежа.

С актуалната декларация Ви уведомяваме и заявяваме следното:
Категорично се противопоставяме на опита Ви да прехвърлите на господин Рашко Стоянов – член на СДРУЖЕНИЕ ПФК БОТЕВ, Вашата отговорност на мажоритарно определен кмет на община Пловдив за може би най-важния строителен обект в мандата Ви. Осигуряването на средства за строителството на стадион „ Христо Ботев “ и реализирането на инвеститорския надзор върху него е единствено и само Ваше обвързване, а не на членовете на СДРУЖЕНИЕ ПФК БОТЕВ.

Делегирането на пълномощия по Закона за публични поръчки и възлагането на инвеститорския надзор върху осъществяваните строително-монтажни работи на стадиона на член на СДРУЖЕНИЕ ПФК БОТЕВ - господин Рашко Стоянов, който е и шеф на Дирекция „ Местни налози и такси “ в община Пловдив, е не просто недопустимо и будещо неразбиране, само че съставлява и спор на ползи. Нещо повече: господин Стоянов е неоспорим специалист в региона на правото, стопанската система, финансите, само че не има специфични познания в региона на строителството, каквито са нужни за реализиране на инвеститорски надзор върху осъществяваните СМР.

Намерението Ви да възложите на господин Рашко Стоянов със своя заповед функционалностите на възложител по смисъла на Закона за публични поръчки и на инвеститорски надзор при осъществяване на строителството на стадион „ Христо Ботев “ съставлява несръчен опит да вкарате в капан почитателите на ФК Ботев(Botev Plovdiv) и да прехвърлите своите отговорности, произлизащи от закона, на тях. Като последователи на ФК Ботев желаеме да реализираме публичен надзор върху дейностите и бездействията на община Пловдив при осъществяване на строителството на стадиона, а не да изпълняваме функционалностите на кмета на община Пловдив, вменени му със закон. В противоположен случай ще запитаме защо тъкмо получавате заплата "







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР