Клуб Девети декември – 9XII“, част от Да, България“ отпави

...
Клуб Девети декември – 9XII“, част от Да, България“ отпави
Коментари Харесай

Клуб към ДБ подкрепи Мустафа Емин и обяви националната контролна комисия за „некомпетентна и злонамерена“

Клуб „ Девети декември – 9XII “, част от „ Да, България “ отпави тежки рецензии към решението на партията да бъде осъден Мустафа Емин.

18 септември 2023, 16:05

След месец: Демократична България се сети да „ накаже “ Мустафа Емин с... предизвестие

„ Процесът на взимане на предизвестеното решение на Националната контролна комисия на Политическа партия „ Движение Да, България ” за наказване на учредителя и член на Народно събрание Мустафа Емин, е единствено следващият от многото образци за правна непросветеност и злонамерена пристрастност на членовете на Комисията. Процедурата по „ следствие “ и постановяване на решението е извършена в нарушаване на основополагащи правни правила “, настояват от „ Девети декември – 9XII “ в своя декларация.

Според тях решението за наказването е неприемливо, тъй като се базира на сигнал от неизвестен източник, което е блестящо удостоверение за непрофесионализъм и неявяване на нравственос.

И още:

„ - достъп до документите и записите е възложен на членове на Комисията още в деня след случая, в нарушаване на регламентирания от закона ред;

- не са изслушани очевидците на случилото се;

- вършат се заключения и изводи на база на догатки “.

„ С Решението си НКК умишлено основава напрежение и разединение в предизборна конюнктура, от които партията ни няма потребност, като прави скъпа услуга на отявлените ни политически съперници - ГЕРБ и Движение за права и свободи, а дружно с това и опозицията на настоящето болшинство – Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и най-много националистическата партия Възраждане. Считаме, че партийното управление съзнателно и ц

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР