Клиповете на очевидци, заснели гонката и изваждането от автомобила на

...
Клиповете на очевидци, заснели гонката и изваждането от автомобила на
Коментари Харесай

След гонката в Стара Загора: Клипове на очевидци започнаха да изчезват от социалните мрежи

Клиповете на очевидци, снимали гонката и изваждането от автомобила на Пламен Пенев, започнаха един по един да изчезват от обществените мрежи. Това се случва, в миг, в който стотици настръхнаха поради хипотетично полицейско принуждение.

Истинска тайнственост е какво се случва – дали е оказван напън на заснемащите или логаритъмът на фейсбук ги трие, тъй като демонстрират подиуми на принуждение.

Още нощес стана ясно, че двама служители на реда са отстранени и ще бъдат съдени, само че без доказателства и очевидци, процесът против тях е жертван.Става дума за младши инспектори, за които са формирани дисциплинарни инспекции. Това става пет дни след нещастието и ден, откакто управлението на полицията в Стара Загора защити сътрудниците си, като разгласи, че няма данни за превишаване на права от тяхна страна.

„ Конвулсиите “ на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора: последователност на една гибел

Междувременно стана ясно, че Пенев е имал психически проблеми и е настаняван наложително в психиатрия.

Потвърдена беше и изтеклата информация, че Пламен Пенев страда от психиатрични болести.

„ Искам да подчертая, че разпространението на сензитивна здравна информация, каквато е психиатрична диагноза, информация за хоспитализация, която през вчерашния ден стана всеобщо известна и във обществени мрежи, и по медии –  е извънредно неетично и неправилно. Човек има право на конфиденциално отношение в тази сфера и не е редно, както по отношение на умрелия, по този начин и околните, такава информация да бъде популяризирана. ”, съобщи пред Нова д-р Иван Добринов.

И добави: „ Тук се появи още един доста сериозен проблем, за който приказваме от години. Това е неналичието на една система за обсег на хората с психологични проблеми, защото огромна част от пациентите с психиатрична патология имат хронично рецидивиращи заболявания. Това значи, че идващото утежняване е въпрос на време – даже, в случай че човек, овладял острия си епизод, не поставя интензивно старания за поддържане на здравословното си положение ”.

Доктор Добринов акцентира, че хора с психиатрични болести не се наблюдават диспансерно, когато са в ремисия.

flagman.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР