Клипове с огнени кълба над полигона Ново село“ предизвикаха вълна

...
Клипове с огнени кълба над полигона Ново село“ предизвикаха вълна
Коментари Харесай

Огнени кълба над „Ново село“ нагорещиха мрежата (ВИДЕО)

Клипове с огнени кълба над полигона „ Ново село “ провокираха вълна от мнения и полемики в обществените мрежи. Видеата са от региона на военния полигон в региона на Сливен, където са основани и американски военни.

От Сухопътните войски оповестиха, че американските елементи организират планови нощни стрелби на полигона. Така сигналните ракети осветяват полосата.

Преди това да стане ясно, във Facebook заваляха мнения с догатки, че „ Путин идва “, през НЛО до кълбовидна гръмотевица.

От 17 до 29 май на полигона в Ново село се организира тактическото обучение с бойни стрелби „ Отбранителен щит 23″. То бе част от многонационалното огромно обучение Defender Europe 23 “. По време на учението, в което участваха над 400 български военнослужещи, бе развърната многонационална бойна група.

Тя включваше механизиран батальон, интензивен с танков взвод, самоходна артилерийска батарея и формирования за нуклеарна, химическа и бактериологична отбрана от българските Сухопътни войски, формирования от Сухопътните войски на Съединени американски щати, италианско формирование от многонационалната бойна група на НАТО в България, както и сили и средства за непосредствена авиационна поддръжка от състава на българските Военновъздушни сили.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР