Клип на песен, заснет на гроба на Иван Вазов скандализира

...
Клип на песен, заснет на гроба на Иван Вазов скандализира
Коментари Харесай

Попфолк клип на гроба на Вазов: Защо Андреа снима на лобното място на националния класик

Клип на ария, сниман на гроба на Иван Вазов скандализира мрежата. Певицата Андреа пусна нова ария като сама уточни, че видеото към нея е снимано точно на гроба на Вазов.

В пост в обществените мрежи тя написа, че повода да снима видеото там е роман на прабаба ѝ за срещата ѝ с Вазов.

Снимка: bTV

„ Някога това е била най-високата точка на София. Неслучайно тук е определено мястото за безконечен покой на нашия народен класик. Прочетох в обществените мрежи за това видео и с голямо изпитание на волята съумях да го изгледам и изслушам. Струва ми се, меко казано, кощунствено обществено неприличие да включиш гроба, мястото за безконечен покой на нашия народен публицист в подобен чалга артикул “, уточни Мирела Иванова, поетеса и драматург в Народния спектакъл „ Иван Вазов “, както и дълготраен организатор на къщата музей „ Иван Вазов “.

Снимка: bTV

„ Това демонстрира изключителната ценностна разюзданост, която ни владее – никакъв почит към живота, гибелта, към мястото, което е енергийно и неслучайно гробът на огромния ни стихотворец се намира сред най-старата ни софийска черква „ Св. София “ и катедралния храм “, добави още тя.

Снимка: bTV

„ Дойде времето, в което нямаме право да оправдаваме всяко кощунствено деяние. Няма нужда да се притуря жълта митология към митологията, която владее окололичния живот на Вазов. Има прекомерно малко доказателства за доста от неприятните злословия, които витаят към неговата персона. Тя не идва да се поклони, да се смълчи, да намерения, а просто използва това място, с цел да си съчини или опише история, която наподобява недостоверна “, разяснява Мирела Иванова.

От Столичната Община обясниха за bTV, че с цел да бъде сниман подобен клип, би трябвало да е изпратена поръчка. Такава поръчка не е постъпвала. Министерството на културата също ревизира случая.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР