Клиничните изпитания на коронавирусната ваксина на фирмата „Astra Zeneca” са

...
Клиничните изпитания на коронавирусната ваксина на фирмата „Astra Zeneca” са
Коментари Харесай

Спряха клиничните изпитания на ваксината срещу COVID-19 от Оксфорд


Клиничните тествания на коронавирусната ваксина на компанията „ Astra Zeneca” са прекратени заради вероятен нежелателен резултат при един от участниците, оповестиха от фармацевтичната компания.

Ваксината на „ Astra Zeneca”, която се създава с специалисти от Оксфорд, навлезе в третата си фаза на тествания в Съединени американски щати през август. По-ранни проби на „ Astra Zeneca” започнаха във Англия, Бразилия и Южна Африка.

Говорител на компанията съобщи, че “стандартен развой на проверка” е довел до прекъсване на тестването.

Той означи, че компанията “работи за ускорение на прегледа на този случай, с цел да сведе до най-малко евентуалното влияние върху времето на процеса на тестване”. Според представителя прекъсването на тестванията е “рутинно” и е належащо в такива случаи.

Точният темперамент на нежелания непряк резултат е незнаен, само че съгласно източници участникът в процеса се възвръща. Все още не е известно какъв брой ще продължи прекъсването на клиничните тествания, отбелязва порталът.

В Съединени американски щати също се организират клинични тествания за коронавирусна ваксина на фирмите „ Moderna” и „ Pfizer”.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР