Клиничната депресия е заболяване, което може да засегне целия организъм.

...
Клиничната депресия е заболяване, което може да засегне целия организъм.
Коментари Харесай

Физически симптоми на депресия

Клиничната меланхолия е заболяване, което може да засегне целия организъм. Нейните признаци надалеч надвишават неприятното въодушевление и тъгата, както множеството хора считат.

Депресията има физически измерения. Тя може да засегне някои функционалности на организма и то съществено.

Кои са физическите признаци на клинична меланхолия?

Умора, безсилие

Хората с меланхолия изпитват компликация за осъществяване на елементарни ненатоварващи ежедневни действия. Те се усещат изтощени непрестанно, липсва им сила. Умората, породена от меланхолия е по-различна и по-тежка от която и да е друга отмалялост, физическа или психическа. Тялото се усеща като по-тежко и подуто, мъчно за напредване.

Промени в апетита

При другите пациенти измененията в апетита имат разнообразни измерения. При някои се следи вълчи апетит, при други желанието за хранене понижава, даже в тежки случаи отсъства изцяло.

Болки в ставите

На пръв взор няма нищо общо сред депресията и ставите, само че това не е по този начин. Не неглижирайте дискомфорта в ставите, в случай че имате налице и останалите присъщи признаци на депресията.

Тези болки, макар че наподобяват тези при артрит, са в резултат на натрупването на хормони на напрежението в тялото, които са андрогени и стероидни съединения по характера си. Тези биохимикали имат свойството да разрушават костите и сухожилията. Възпалението, което предизвикват провокира болки.

В някои тежки случаи при меланхолия се стига даже до оперативна промяна на стави поради нелекувано инфектиране, зародило вследствие меланхолия.

Чести главоболия

Тензионното главоболие е характерен признак на меланхолия. То стартира от врата и се изкачва по мускулите до главата. Може да обхване разнообразни области, сходно на мигрена.

Проблеми с храносмилането

Емоциите управляват храносмилането. Те могат да провокират отичане, разстройство, само че и запек, занимателен метаболизъм, трупане на мазнини в региона на корема. Най-чести са диарията и гаденето след хранене. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР