Климатична криза, недостиг на храна и преселение на народите вещае

...
Климатична криза, недостиг на храна и преселение на народите вещае
Коментари Харесай

Идва ли апокалипсис на световното преселение

Климатична рецесия, дефицит на храна и преселение на народите вещае оповестеният през септември отчет „ Списък на екологичните заплахи-2020 “

Основните проблеми са неналичието на храна, дефицита на вода, естествените бедствия.

В резултат на екологичната рецесия броят на " климатичните " бежанци в света може да доближи 1,2 милиарда души доникъде на века.

19 страни към този момент са станали огнища на нараснал миграционен риск на фона на задълбочаващата се екологична рецесия. Сред тях са Афганистан, Сирия, Ирак, Индия, Пакистан и Чад.

До 2040 година до 5,4 милиарда души - повече от половината от международното население - ще живеят в 59 страни с изострен дефицит на вода, в това число „ демографските колоси “ Индия и Китай.

До 2050 година 3,5 милиарда души ще страдат от дефицит на храна, което е с 1,5 милиарда повече от през днешния ден.

Борбата за запаси, неналичието на вода и храна неизбежно ще сътвори избухлива обществена обстановка в страните от Азия и Африка, което ще докара до солидни миграции на популацията към развитите страни.

Авторите на отчета стигат до извода, че над милиард души към този момент живеят в страни, които по принцип не са в положение да устоят на новите екологични закани и точно те ще станат източник на всеобщи миграции през идващите 30 години.

Мигрантските потоци ще потекат най-вече към Европа и Северна Америка, където екологичната обстановка ще бъде доста по-добра. Европа към този момент се сблъска с огромна миграционна рецесия през 2015 година, когато два милиона души, най-вече от разкъсваните от войни Сирия и Ирак, се изляха на остарелия континент.

Вълните на новото преселение неизбежно ще изострят политическата и обществена обстановка в развитите страни.

Докладът за екологичните и миграционните закани беше посрещнат с неприязън от представители на демократични и правозащитни организации в Европа, които го преглеждат като „ алармистски “ опит за попречване на приема на бежанци в развитите страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР