Клиентите на EasyJet, които искат да използват пространството за багаж

...
Коментари Харесай

EasyJet ще таксува пътниците си и за пространството над главите им в самолета |

Клиентите на EasyJet, които желаят да употребяват пространството за багаж над седалката си в самолета, ще купуват по-скъпи билети, оповестява Би Би Си.

Решението на нискотарифната авиокомпания влиза в действие на 10 февруари.

Клиентите, които не си купят по-скъпите билети, ще ще могат да сложат единствено дребна чанта под седалката си.

Промяната незабавно притегли рецензии.

" Ужасен ход! " - написа консуматор в Twitter.

" Като Ryanair, (те) монетизират безусловно всичко ", написа различен.

Трети упреква компанията, че е трансформирала изискванията, откакто той към този момент си е купил билет. " Вероятно някъде в изискванията им написа с малък шрифт, че имат право да създадат това, не то не е вярно, нали? "

Все отново има и пасажери, които приветстват решението с аргумента, че по този начин ще се обезпечи повече свободно пространство.

В момента всички на борда имат право да летят с багаж с размери до 56x45x25cm, който могат да слагат в отделенията над главите си. В бъдеще пасажерите, които желаят да пътуват с спомагателна чанта с размера на ръчен багаж ще би трябвало да купят по-скъп билет. Цените потеглят от 7.99 паунда.

Хората, които към този момент са си купили билети за пътешестване след 10 февруари и не желаят да заплащат повече, ще могат да чекират по-голям куфар гратис.

Авиокомпаниите бяха ударени съществено от коронавирусната рецесия заради рестриктивните мерки за пътешестване, които тя наложи. Сега те се пробват да понижат разноските си. През ноември Easyjet заяви за първата си годишна финансова загуба в 25-годишната история на компанията. Превозвачът е на загуба с 1.27 милиарда паунда към 30 септември. Прогнозата му за идната година е, че ще извърши единствено 20% от естествения си брой полети.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР