Клековете са едно от най-важните упражнения за крака, които можем

...
Клековете са едно от най-важните упражнения за крака, които можем
Коментари Харесай

Кои са най-честите грешки, които допускаме при клекове

Клековете са едно от най-важните извършения за крайници, които можем да вършим във фитнеса. Но обстоятелството, че е толкоз известно, не значи, че всички знаят точната техника. Оказва се, че даже малко на брой го извършват вярно, в случай че съдим по персоналните си наблюдения.

Нашият интернет фитнес гуру Лорен Симпсън още веднъж идва на помощ, с цел да онагледи с образец къде най-често се бърка.

Много постоянно дамите стягат задните си елементи, когато стигнат връхната точка на упражнението, което по никакъв метод не е обвързано с натоварването от лоста, който носят на плещите си. Единственият спомагателен резултат би могъл да е загуба на баланс.

Извиването на коленете също се вижда постоянно, само че тук към този момент нещата стават по-сериозни, тъй като това е най-деликатната става при клекове. Въртенето на коленете в най-сниката точка единствено търка в допълнение хрущялите и износва ненужно и без друго претрупаната става.

Поклащането на задника в най-ниската точка попада в тази категория на неверни техники, като още веднъж рискуваме да изгубим баланс с Х килограми върху раменете.

„ Половинките “ са обичаната неточност на най-вече хора и това важи за на практика всички извършения. Хубавото е, че това не е неточност, която усилва риска от травма, а просто ни лишава от половината резултат на тренировката. Не е нужно да се самозаблуждаваме, че сме направи целевия брой повторения с огромна тежест. По-добре сложете подобаващи килограми за вашите качества и изпълнявайте придвижванията до край.

Правилното осъществяване на клековете е с обтегнат гръбнак, изпъчени гърди, придвижване във вертикала на тялото, компактно стъпили ходила на земята и колене, разположение паралелно на широчината на раменете. Не забравяйте, че техниката е най-важна в спорта. Едва по-късно идва ред на тежестта, която трупате върху лоста.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР