Клаузите на договора за сделката за бойните самолети са унизителни

...
Клаузите на договора за сделката за бойните самолети са унизителни
Коментари Харесай

МИР: Клаузите на сделката за самолетите може да се сравни само с Ньойския договор

Клаузите на контракта за договорката за бойните самолети са унизителни и могат да се сравнят единствено с Ньойския контракт. Това се споделя в декларация на Политическа партия МИР по тематиката. "...ние, като българи, сме признателни на американския народ за грижата, която поставят неговите ръководещи за националната ни сигурност, само че изискванията на посочената договорка са прекомерно унизителни ", афишират от партията.

От там са уверени, че при приемането на решението за контракта американските конгресмени не са били известени за редица особености, свързани с материалните благоприятни условия на нашия народ, ограничаващи в този исторически миг нуждата от закупуването на тъкмо този тип скъпоструващо въоръжение. От МИР напомнят, че още през 1996 година е имало опция за доста по-изгоден контракт за бойни самолети с Русия, само че тогава страната ни е отказала.

" В обстановка, когато Турция, прилежаща на нас страна, има към този момент високоефективните противоракетни зенитни комплекси С-400 " Триумф ", когато другият ни комшия – Сърбия, получи безплатно 10 осъвременени самолета " МИГ-29 ", Гърция има и модернизира 85 самолета " F-16 " и придобива нови 10 самолета " F-35 " е изцяло безсмислено България да закупува нови самолети " F-16 " в случай, че в акваторията на Черно море съветският флот има кораби и ПЛ, чиито хиперзвукови ракети " Циркон " доближават до територията на България и военновъздушните ѝ бази най-много за три минути ", упорстват от Политическа партия МИР.

Те напомнят, че при обстановка на заплаха би следвало да бъде задействан чл.5 от Договора за НАТО и да се обезпечи всичко належащо за груповата отбрана на сигурността на България като член на Алианса. От партията разясняват, че декларацията им идва в отговор на министъра на защитата господин Каракачанов да се търси поддръжката на президента Доналд Тръмп за изменение изискванията на Договора за закупуването на изтребители, американско произвеждане. Преди дни ръководителят на Политическа партия МИР инж. Симеон Славчев разгласява на уеб страницата на Белия дом петиция в която се обръща към президента на Съединени американски щати да предложи и внесе на Конгреса промени в Договора с България за продажбата на 8 самолета " F-16 ". От Националния изпълнителен съвет на МИР приканват всички български жители да подпишат петицията: https://petitions.whitehouse.gov/petition/we-people-ask-us-president- propose-congress-amend-treaty-bulgaria-8-pcs-f-16-bl- 70?fbclid=IwAR1s3BGtaGnBeWeW_4mAWnGPpREfphOeeuJEoYp-PuAuFeAR2gq8gQul8FU

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР