Класно-урочната система не е ефективна за голяма част от ученицитеНад

...
Класно-урочната система не е ефективна за голяма част от ученицитеНад
Коментари Харесай

3% иноватори движат промяната в образованието

Класно-урочната система не е ефикасна за огромна част от учениците

Над 400 шефове и просветителни специалисти вземат участие в конференцията “Умения за нововъведения в образованието ” (снимка: Център за креативно обучение)

Бъдещето на нашите деца и по-добрата им реализация е директно обвързвана с нахлуване на от ден на ден цифрови решения, съобщи министърът на образованието и науката проф. доктор Галин Цоков при разкриване на Националната конференция “Умения за нововъведения в образованието ” в Интер Експо Център с присъединяване на над 400 шефове и специалисти.
още по темата
“Все повече се приказва за това, че актуалното обучение и то качествено обучение би трябвало да се насочи на първо място към благополучието и благосъстоянието на участниците в просветителния развой ”, добави министърът.

Иноваторите в една система може да са не повече от 10% и нормално са към 3%, уточни доктор Александър Ангелов, шеф на Центъра за креативно образование, който провежда конференцията. Именно този % са моторите на смяната.

“Броят на участниците в днешната конференция е 400, т.е. в тази зала сигурно има нужното количество хора за реализиране на дълготрайна смяна ”, сподели Ангелов. Според него, класно-урочната система е направена да работи за една универсална норма, която обаче не е ефикасна за огромна част от учениците. Начинът за справяне с това е смяна на процеса, а не смяна на хората.

Хромбук компютрите са част от новаторското обучение в българските учебни заведения
(снимка: Център за креативно обучение)

Целта на форума е да даде опция за разговор и продан на положителни практики в развиването на основни умения на учителите и учениците с поддръжката на технологиите и новаторски способи за преподаване. Засягат се тематики като мотивацията за учене през целия живот, технологиите в поддръжка на приобщаващото обучение, STEM / STEAM образованието и планово основаното учене, ученето посредством игра и други.

В панелните полемики и работилници през двата дни се включват шефове и учители на учебни заведения и детски градини от цялата страна. На съпътстващото ревю се демонстрират цифрови принадлежности, приложения, образователни планове и запаси за работа в клас, както и нови оферти на пазара, като просветителните устройства Acer Chromebook, интерактивните екрани Samsung, електрически картинг, който учениците сами сглобяват, развивайки STEM умения; LEGO Education роботи и др.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР