Клафути представлява френски сладкиш с вълшебен аромат и вкус. Името

...
Клафути представлява френски сладкиш с вълшебен аромат и вкус. Името
Коментари Харесай

Магията на клафутито в три уникални рецепти

Клафути съставлява френски сладкиш с магически мирис и усет. Името му идва от романски и значи пълня. Клафути се състои от тесто и заряд от плодове. Класическият десерт се подготвя с череши или вишни, на което са оставени дръжките и костилките. Разновидностите му обаче са доста повече. Тук ще откриете три превъзходни предписания за клафути.

Клафути с кайсии

Необходими артикули: Масло, кристална захар, 3 яйца, ½ ч.ч. захар, 6 с.л. брашно, 1 ½ ч.ч. бита сметана, 2 ч.л. ванилова есенция, 1 ч.л. лимонова кора, щипка сол, 2 с.л. прасковен ликьор, 6-8 кайсии

Начин на подготвяне: Яйцата и 1/3 ч.ч. захар се разрушават на миксера. Добавят се брашното, битата сметана, ваниловата есенция, лимоновата кора, щипка сол и прасковеният ликьор. Сместа се оставя настрани за 10 минути.

Тавата за печене се намазва с масло и се поръсва с кристална захар по дъното и стените. Кайсиите се обелват и почистват. Нарязват се на огромни резени и се слагат в тавата. Върху тях се изсипва готовото тесто и се пече към 35-40 минути в авансово загрята на 180 градуса фурна.

Клафути с череши

Необходими артикули: 2 ч.ч. череши, 2 с.л. белени бадеми, 3 яйца, 1 ч.ч. бяла захар, 1 с.л. кафява захар, щипка сол, ½ ч.ч. брашно, 1 ч.ч. прясно мляко, 2 ч.л. бадемов дестилат, 1 ½ ванилова есенция, пудра захар

Начин на подготвяне: Черешите се смесват с бадемите. Добавят се яйцата, двата типа захар, щипка сол и ½ ч.ч. брашно. Бъркат се до приемане на гладка примес. Добавят се прясното мляко, бадемовият дестилат и ваниловата есенция. Разбива се до гладкост. Получената примес се изсипва в намазана и поръсена с брашно тава. Пече се на 180 градуса за 40-50 минути. Готовият десерт се вади и се оставя да изстине. Поднася се посипан с пудра захар.

 Рецепти за клафути

Клафути с ябълка и малини

Необходими артикули: 425 г малини, 1 ябълка, 1 с.л. пудра захар, 1 с.л. ванилов дестилат, 2 с.л. брашно, пудра захар

Начин на подготвяне: Фурната се загрява на междинна температура. Скарата се слага на 20 см от реотаните. Формата за печене се намазнява. На дъното се подреждат малините и нарязаната на ситно ябълка.

В обособен съд се смесват заквасената и готварската сметана, 1 яйце, 1 с.л. пудра захар, 1 с.л. ванилов дестилат и 2 с.л. брашно. Разбъркват се, до момента в който продуктите се смесят добре. Полученото се изсипва върху плодовете. Десертът се пече 10 минути. След като изстине, се поръсва с пудра захар. Може да се сервира със сладолед или заквасена сметана.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР