Китайското външно министерство обяви, че заплахата на американския президент Доналд

...
Китайското външно министерство обяви, че заплахата на американския президент Доналд
Коментари Харесай

Заплахата на Тръмп за търговско ембарго заради КНДР е несправедлива, обяви Китай

Китайското външно министерство разгласи, че опасността на американския президент Доналд Тръмп да прекрати търговията със страните, които си сътрудничат със Северна Корея, е " несправедлива " и " неприемлива ", оповестява " Ройтерс ".

" Това не е нито обективно, нито заслужено ", акцентира представителят на китайското външно ведомство пред публицисти. Той добави, че е " недопустимо " да се заплашва с наказване страна, която работи спокойно за туширане на напрежението на Корейския полуостров.

 Съединени американски щати обмислят комерсиално ембарго след бомбения тест на КНДР
Съединени американски щати обмислят комерсиално ембарго след бомбения тест на КНДР

" Ще забележим " отвърна Тръмп на въпроса за боен отговор

" Ние работим за разрешаване на този проблем спокойно, само че въпреки това, нашите лични ползи са обект на наказания и са застрашени ", означи представителят.

В неделя Тръмп написа в профила си в " Туитър ", че Съединени американски щати обмислят " преустановяване на цялата търговия с всяка страна, която прави бизнес със Северна Корея ", Заплахата на американския президент пристигна след шестия нуклеарен опит на Пхенян.

Междувременно от китайското външно министерство оповестиха, че Китай е подал формален митинг против последния нуклеарен опит на Северна Корея.

" Китай се опълчва на КНДР да създава нуклеарно оръжие и ние сме ангажирани с премахването на нуклеарните оръжия от Корейския полуостров. Тази позиция е добре позната, а КНДР също познава тази позиция доста добре ", добави представителят на китайското външно ведомство.

Той прикани всички страни, със специфичен акцент върху Пхенян, да се въздържат от в допълнение ескалиране на напрежението.

По-рано Тръмп заплаши да употребява " цялостния диапазон " от дипломатически, само че също по този начин и нуклеарни качества на страната, с цел да отговори на провокативното държание на Северна Корея, до момента в който американският боен министър Джеймс Матис посочи, че Вашингтон ще предприеме " огромен боен отговор " на тестването на атомна бомба от страна на Пхенян.

 Северна Корея се готвела за ново изстрелване на междуконтинентална балистична ракета
Северна Корея се готвела за ново изстрелване на междуконтинентална балистична ракета

След като в неделя тества атомна бомба
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР