Китайското приложение TikTok губи първоначалната си инерция като платформаТА за

...
Китайското приложение TikTok губи първоначалната си инерция като платформаТА за
Коментари Харесай

TIkTok губи инерция? 30-минутни хоризонтални видеа идват на платформата

Китайското приложение TikTok губи първичната си инерция като платформаТА за къси видеа с всякаква музика, споделя Gizmodo.

Растежът на известната платформа за видеосподеляне се е забавил съществено в последните месеци, а идните промени могат да се окажат съдбовни за него в дълготраен проект.

Скоро се чака платформата да разрешава видеоклипове до 30 минути. Първоначално TikTok позволяваше клипове единствено до 60 секунди, след това ограничаването стана 3 минути, а предходната година - 15 минути. В добавка се окуражава качването на хоризонтални видеа - нещо, което постоянно е било разрешено, само че постоянно избягвано, защото приложението е усъвършенствано напълно за смарт телефони.

Така TikTok очевидно желае да се конкурира с YouTube и други видеоплатформи, които разрешават много по-дълги видеа. А единствено преди 3 години YouTube сътвори Shorts като опит да открадне част от публиката на TikTok с клипове до 60 секунди.

Мнозинството консуматори и основатели на наличие в китайското приложение обаче не го употребяват за дълги видеа. Напротив - триумфът на платформата е точно в късите клипове и опцията потребителят да " скролва " непрекъснато за ново и ново наличие. 

Много от тях са недоволни и от новите опити на китайците да монетизират наличието - TikTok към този момент има собствен магазин, а сега се тества нова AI функционалност, която разпознава артикули в качени видеа и незабавно ги трансформира в реклама. Подобни опити преди години имаше и в Instagram. Те доведоха до внезапен спад на потребителите и в последна сметка бяха отстранени от майчината компания Meta.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР