Китайското правителство ще подкрепи финансовите институции да провеждат пазарно ориентирана

...
Китайското правителство ще подкрепи финансовите институции да провеждат пазарно ориентирана
Коментари Харесай

Пекин ще подкрепи замяна на дълг срещу капитал за частни компании

Китайското държавно управление ще поддържа финансовите институции да организират пазарно насочена подмяна на дълг против капитал за частни компании, които покрият избрани критерии, оповестиха от Държавната комисия за развиване и промени (ДКРР). Ходът е ориентиран към понижаване на рисковете от задлъжнялост за частния бизнес и спомага за растежа на този бранш, който е основен за националната стопанска система, съобщи " Радио Китай ".

Мерките за подмяна на дълг против капитал са създадени взаимно от ДКРР, Китайската национална банка, Министерството на финансите и Китайската банкова и застрахователна регулаторна комисия и плануват усилване основната роля на капиталовите компании за ръководство на активи в програмата за подмяна, и поощряване присъединяване на публични капитали и ускорение транзакциите на активи.

Същевременно, страната ще форсира напъните за подпомагане на пилотни планове за подмяна на дълг против капитал за избрани компании и усъвършенства оценката на активите при покупко-продажби за подмяна. В близко бъдеще ще бъдат оповестени ограничения за понижаване ливъриджа на фирмите, справяне с дълговите проблеми на така наречен " компании зомбита " и усъвършенстване на механизма за предварителна защита на банкрути.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР