Китайското правителство предупреди Тайван, че върви към катастрофа, след като

...
Китайското правителство предупреди Тайван, че върви към катастрофа, след като
Коментари Харесай

Китай предупреди Тайван със сериозна катастрофа след коментар за независимост

Китайското държавно управление предизвести Тайван, че върви към злополука , откакто тайванският президент Цай Ингвен , която през през януари ще се бори за преизбиране съобщи, че работи за независимостта на острова , алена линия за Пекин, оповестява " Ройтерс ".

Цай избра някогашния министър председател Уилям Лай за собствен претендент за вицепрезидент в неделя, в същия ден, Китай изпрати самолетоносач през Тайвански пролив , ход, който Тайпе дефинира като опит за заплашване.

Въпросът за формалната самостоятелност на Тайван е в светлината на изборите откогато Лай се причисли към Цай . Китай счита Тайван за част от своята територия и неведнъж предизвестява, че ще употребява мощ при потребност.

В понеделник Лай повтори, че е " реалистично работи за независимостта на Тайван " и изяснява, че Тайван към този момент е суверенна страна .

Китайското ръководство по въпросите на Тайван съобщи, че двете страни на Тайванския пролив принадлежат на един Китай и че " обединяването " на страната е нещо, което никоя мощ на света не може да спре .

" Независимостта на Тайван е задънена улица и тя единствено ще докара до сериозна злополука за Тайван . Със сигурност ще се опълчват всички китайци, в това число и тайванските патриоти ".
 Тайван осъди
Тайван осъди " еднопартийната тирания " на Китай

Държавата е опасност за мира и се пробва да откри опрощение за военната си агресия

Чиу Чиу-чен, заместник-ръководител на Тайванския съвет по континентални въпроси, съобщи, че Тайван в никакъв случай не е бил част от Китайската национална република, и прикани Китай да не се намесва в избора на Тайван .

" 23 милиона души в Тайван са мъдри и ще показват твърдата воля за отбрана на техния суверенитет посредством демократични средства ", изяснява той пред кореспонденти в Тайпе.

Демократичната прогресивна партия - ДПП на Цай и Лай се застъпва за формалната самостоятелност . Но Цай съобщи, че не търси смяна на статуквото с Китай, в което Тайван не се стреми нито към публична самостоятелност, нито да бъде част от Китайската национална република.

Относно поддръжка за формалната самостоятелност на Тайван, Цай изясни , че това е въпрос, на който тя е отговаряла преди, и че Тайван към този момент е суверенна и самостоятелна страна .

Когато Лай разказа себе си в Народното събрание предходната година, до момента в който бе министър председател на Тайван, като " служащ за независимостта на Тайван ", китайският " Глобал таймс " съобщи, че Пекин би трябвало да издаде интернационална заповед за арест .

Основният конкурент на Цай, Хан Куо-ю от Китайската другарска партия Гоминдан, дефинира формалната самостоятелност като по-лоша от сифилис . Забележките на Цай и Лай, че Тайван към този момент е самостоятелна страна, са еквивалентни на " отворена задна врата " за публична самостоятелност.

Синът на някогашния президент на Тайван Чен Шуи-биан, консултант на ДПП в южния град Каосюн, се изкачи на най-високата планина в Тайван тази седмица и сложи фотоси на страницата си във Фейсбук, на която държи знаме : " Аз съм тайванец. Отстоявам независимостта на Тайван . "
 Китай прикани Съединени американски щати да спре с военните провокации в Южнокитайско море
Китай прикани Съединени американски щати да спре с военните провокации в Южнокитайско море

И изпрати ударна група със самолетоносач в Тайванския пролив
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР