Китайското правителство отхвърли обвиненията, че краде технологии, след като бивш

...
Китайското правителство отхвърли обвиненията, че краде технологии, след като бивш
Коментари Харесай

Китай отхвърли американските обвинения в кражба на технологии

Китайското държавно управление отхвърли обвиняванията, че краде технологии, откакто някогашен инженер на американската компания "Дженерал електрик " и негов китайски бизнес сътрудник бяха упрекнати в Съединени американски щати в индустриален шпионаж, съобщи Асошиейтед прес.

Обвиненията са повдигнати в миг, когато Китай и Съединени американски щати водят комерсиална война. Вашингтон се оплаква, че Пекин краде технологии или оказва напън върху компании да му предават технологии.

Китайското външно министерство сподели, че обвиняванията против някогашния чиновник на "Дженерал електрик " Сяоцин Чжън и предприемача от Североизточен Китай Чжаоси Чжан наподобява са "обичаен търговски случай ", който не би трябвало да бъде "прекомерно тълкуван и политизиран ".

"Постиженията в развиването на Китай не идват от кражба. Това е резултат от мъдростта и потта на китайския народ ", съобщи министерството.

"Надяваме се, че заинтригуваните страни могат да спрат неоснователната несъразмерна гласност и да преглеждат и подхождат обективно и рационално към съответните въпроси ", сподели ведомството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР