Китайското първенство по футбол се връща във формат домакинство-гостуване през

...
Китайското първенство по футбол се връща във формат домакинство-гостуване през
Коментари Харесай

Китайското футболно първенство се връща към мачове на разменено гостуване

Китайското състезание по футбол се връща във формат домакинство-гостуване през новия сезон, оповестиха от Китайската футболна асоциация. В последните три сезона шампионата в огромната азиатска страна се организираше на турнирен принцип в определени градове поради въведените КОВИД-19-ограничения, а тимовете най-често живееха в цялостна или частична изолираност. 

Все още не е ясна датата за начало на шампионата за сезон 2023, само че от футболната асоциация оповестиха, че първите три дивизии на страната се връщат към мачове на разменено посещение. В първите две години от пандемията пък не бяха допускани и фенове на мачовете. Публика имаше в третата година, която беше под резултата на ковид, само че не на всякъде, и без гостуващи почитатели. 

Бяха положени старания през предишния сезон да се изиграят поредност от мачове на разменено домакинство с стеснен брой фенове. Но това може да се каже, че имаше разбъркан резултат, защото напъните на държавното управление за нулев КОВИД-резултат постоянно водеше до отсрочване на мачове или преместването им в последната минута на други игрища или терени без трибуни, заради открити огнища и нахлуване на здравни инспектори. 

Китайската футболна централа също по този начин промени и едно противоречиво предписание, касаещо младите играчи до 23 години, които трябваше да стартират мачовете. Но защото в документите не бяха закрепени минути, които наложително би трябвало да играят младите, треньорите правеха смени още в първите минути на дуелите, с цел да пуснат опитните си състезатели. Също по този начин беше отстранено правилото, въведено от 2016-а година насам, че клубовете не могат да сменят местонахожденията си сред провинциите.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР