Китайският телекомуникационен гигант Huawei пусна най-новия си смартфон в условията

...
Китайският телекомуникационен гигант Huawei пусна най-новия си смартфон в условията
Коментари Харесай

Последният китайски смартфон намира начин да заобиколи американските санкции: Bloomberg

Китайският телекомуникационен колос Huawei пусна най-новия си смарт телефон в изискванията на строги търговски ограничавания, наложени от Съединени американски щати, заяви Bloomberg. Устройството евентуално ще бъде първият артикул на Huawei с нов 5G чип, откогато компанията загуби достъп до американската технология преди три години.

Джаджата, която влезе в продажба през август, има скорост на безжичната връзка, сходна на тази на най-новите iPhone-и на Apple, и поддържа 5G и сателитни диалози, съгласно редица онлайн мнения.

Базираната в Шънджън компания се бори да се възвърне от глобите на Съединени американски щати, наложени през 2020 година, които я отрязаха от основни технологии като полупроводници и други съвременни артикули от огромните производители на чипове.

Тестовете, извършени от Bloomberg, демонстрираха, че новият Mate 60 Pro има честотна лента, сходна на тази на други 5G телефони. Устройството реализира скорост от над 350 мегабита в секунда.

" Новият 5G чип на Huawei, който зарежда новоизлезлия смарт телефон Mate 60, евентуално е създаден от SMIC. Това бележи крайъгълен камък в напредъка на Китай в региона на полупроводниците. И въпреки всичко чакаме стеснен финансов напредък за SMIC през 2024 година, поради провокациите, свързани с индустриалния рандеман, и рестриктивните мерки във връзка с материалите ", споделят анализаторите на Bloomberg Чарлз Шум и Шон Чен.

Изданието добави, че към момента не е ясно какви чипове е употребила китайската компания за производството на новата джаджа.

Преди 2020 година Huawei беше международен водач в производството на смарт телефони, отстъпвайки единствено на Samsung и Apple. Тя обаче разчиташе значително на технологии и съставни елементи, създадени в Съединени американски щати или създадени от компании по американски патенти.

Китайската марка не можеше да се конкурира в международен мащаб, защото не разполагаше с нужния хардуер в чипсетите и 5G модемите, откогато бяха наложени комерсиалните ограничавания от Съединени американски щати.

Пазарният дял на Huawei на пазара на смарт телефони в Китай възлиза на към 30% през предходната година, което го прави най-големият снабдител на телефони в страната. Глобалният пазарен дял на компанията през юли се оценяваше на към 4%.

 

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР