Китайският технологичен гигант „Хуауей“ ще участва в 5G мрежите на

...
Китайският технологичен гигант „Хуауей“ ще участва в 5G мрежите на
Коментари Харесай

„Хуауей“ ще участва в 5G мрежите на Великобритания, но с ограничения

Китайският софтуерен колос „ Хуауей “ ще взе участие в 5G мрежите на Обединеното кралство, само че с ограничавания.

Решението беше взето на съвещание на английския парламент и е може би най-сериозният тест, пред който се изправя министър председателят Борис Джонсън и тактиката му след брекзит, написа Би Би Си.

„ Хуауей ” свива производството си с 30 милиарда $ "През 2021 година ще си възвърнем жизнеността и ще продължим да предоставяме услуги на обществото ", сподели създателят на компанията Рен Джънфей
На компанията няма да бъде позволено да доставя съоръжение в „ сензитивните елементи “ на мрежата, познати като ядрото. Освен това „ Хуауей “ ще бъде изключен от региони наоколо до военни бази и нуклеарни обекти.

Китайската компания ще може да държи 35% от периферното съоръжение на мрежата, което включва и радио кулите.

Тръмп загатна за намаляване на американските ограничавания против " Хуауей " В средата на май Съединени американски щати заплашиха да слагат китайския колос в черния лист на американските компании
„ Парламентът увери, че можем да продължим работа с клиентите си, с цел да върви представянето на 5G по проект. Обединеното кралство ще има достъп до технология от международно равнище и конкурентен пазар “, оповестиха от компанията.

Решението на Лондон беше взето на фона на неодобрение от страна на Съединени американски щати и част от Консервативната партия към премиера Борис Джонсън. Те упорстваха китайската компания да бъде възпряна, а като съществена причина за това акцентираха националната сигурност.

В същото време Пекин предизвести, че може да има обилни търговски загуби и капиталови проекти на Острова, в случай че „ Хуауей “ бъде изключена.

Какво съставлява „ ядрото “?

Най-общо казано ядрото заема централна част в мобилните мрежи. То подава информация към разнообразни подмрежи и компютърни сървъри и подсигурява, че данните ще доближат до несъмнено място.

Това включва:
Допускане на клиенти до определени и заплатени услуги;Изпращане на позвъняване до радио кула, с цел да се свърже с мобилното устройство на различен човек;Управление на пренасочени повиквания или гласова поща;Доставяне на СМС и мултимедия сред устройствата;Пренасочване на данни от и до услуги на трети страни като приложения и уебсайтове;Измерване на потреблението за пресмятане на сметка;
Докато преди за всичко това се е употребило физическо съоръжение (рутери и превключватели), в светът на 5G огромна част от това съоръжение е цифровизирана – т.е програмен продукт в сравнение с профилиран хардуер ще се грижи за функционалностите на мрежата.

Испанското МО забрани достъпа на устройства на „ Хуауей “ до сървърите им Причина за възбраната не е упомената
Така се отварят малки врати за нови благоприятни условия, само че се рискува системата да бъде застрашена от нови типове хакерски атаки.

Дори информацията да бъде криптирана, с цел да се увери, че шпиони не могат да я откраднат, то страховете са, че даден човек може да срине мрежата или да прекъсне преноса на данни.

Притесненията на Тръмп

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп от дълго време е на мнението, че китайските компании, в частност „ Хуауей “, заплашват националната сигурност освен на Съединени американски щати, само че и на други страни. Именно по тази причина и президентът прикани Англия да не позволява компанията до своите мрежи.

Имаше обвинявания от страна на Вашингтон, че „ Хуауей “ е шпионирал устройствата на своите консуматори и е предавал информацията към китайските управляващи.

Удар по „ Хуауей ”: Арестуваха финансовия им шеф по искане на Съединени американски щати Акциите на компанията се сринаха, чака се отговорът на Пекин
В края на 2018 година в Канада беше арестуван финансовият шеф на китайския колос - Мън Ванчжоу. Тя беше задържана по искане на Съединени американски щати и беше упрекната, че е подвела интернационалните банки за контрола на „ Хуауей “ върху компания, настояща в Иран.

Именно това заблуждение е изложило банките на риск от нарушение на американските наказания против Иран. Случаят съответства и в интервал на тежки стопански наказания на Съединени американски щати против Китай.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР