Китайският технологичен гигант Alibaba го обяви изгради първия комерсиален сървър,

...
Китайският технологичен гигант Alibaba го обяви изгради първия комерсиален сървър,
Коментари Харесай

Китай в магазин за бикове: Една от най-големите китайски технологични компании обяви „променящ играта“ 3072-ядрен RISC-V сървър, който използва местен процесор – на територията на САЩ

Китайският софтуерен колос Alibaba го разгласи построи първия комерсиален сървър, задвижван от процесор, планиран на, като изумително разгласи тази вест в Съединени американски щати на тазгодишната среща на високо ниво RISC-V.

Както се оповестява от HPCWire, системата, направена благодарение на локален Sophon SG2042 чип, е великански 3072-ядрен сървър с 48 възела, който е внедрен в Шандонгския университет в Китай. Това е първият заоблачен търговски сървър, построен с RISC-V процесори. Всеки процесор има 64 ядра, с периодичност 2GHz, 64MB систематичен кеш и съгласуваност посредством PCIe 4.0.

Това значи, че Китай е победил Съединени американски щати в основен миг в конкуренцията за разширение на екосистемата RISC-V и приемане на ембрионалната чипова архитектура, изключително с държавното управление на Съединени американски щати, което демонстрира огромен интерес към технологията.

Навлизане в политическата територия на RISC-V

Първо рекламиран като план на Калифорнийския университет през 2010 година архитектурата на набора от указания RISC-V (ISA) набъбна от си...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР