Китайският съд се произнесе срещу Apple, във връзка с дело

...
Китайският съд се произнесе срещу Apple, във връзка с дело
Коментари Харесай

Китай забранява вноса и продажбата на модели на iPhone

Китайският съд се произнесе против Apple, по отношение на дело на Qualcomm и патенти на чипове против вноса на iPhone в Китай , Apple възнамерява да оспори решението, оповестява " Уол стрийт джърнал ".

Акциите на Apple падат, до момента в който тези на Qualcomm се повишават. Решението на съда за интелектуална благосъстоятелност е първият в международния пазар на смарт телефони, който се стреми да ограничи продажбите на iPhone.

Решението е част дълготраен правосъден спор сред Apple и Qualcomm . Компанията за чипове е подала повече от 10 желае против Apple за нарушение на патенти в Китай .

 Тръмп прикани Apple да създава продуктите си в Съединени американски щати вместо Китай
Тръмп прикани Apple да създава продуктите си в Съединени американски щати вместо Китай

Цените на Apple могат да набъбнат поради големите мита

Qualcomm разяснява, че съдът в Китай е открил, че Apple са нарушили два съществени патента: един, обвързван с редактирането на фотоси, а другият е за придвижване с едно допиране на екрана - " тъчскрийн ".

Забраната за импорт и продажба не включва най-новите устройства на Apple - XS, XS Max и XR - тъй като те не са били на пазара, когато е подаден желае за патент.

Не е ясно по кое време тази възбрана ще влезе в действие . Четири модела са наранени от възбраната - iPhone 7, 7 Plus, 8 и 8 Plus , само че те към момента се продават посредством уеб страницата на Apple в Китай. Apple спря да продава непосредствено някои други модели, в това число 6s, 6s Plus и X.

Apple съобщи, че всички модели iPhone ще останат налични в Китай и че ще търси законови решения посредством съда. Китай е главен пазар за Apple и съставлява към 20% от приходите за 2018 година

 Китай привика американския дипломат поради абсурда с Huawei
Китай привика американския дипломат поради абсурда с Huawei

Финансовият шеф бе задържан в Канада
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР