Китайският производител на потребителска електроника Xiaomi Corp. представи първата си

...
Китайският производител на потребителска електроника Xiaomi Corp. представи първата си
Коментари Харесай

Третата в света компания на пазара на смартфони представи първия си електромобил

Китайският производител на потребителска електроника Xiaomi Corp. показа първата си електрическа кола и разгласи желанието си да стане един от водещите в света производители на коли през идващите 15-20 години.

Преди месец стана известно, че Хіаоmі peaлизиpa нeтнa пeчaлбa пpeз тpeтoтo тpимeceчиe (юли-ceптeмвpи) 2023 година, ĸaтo пpиxoдитe нa ĸoмпaниятa нapacтвaт зa пъpви път oт шecт тpимeceчия (18 мeceцa).

Heтнaтa пeчaлбa зa посочения пepиoд нa тpeтия в cвeтa пpoизвoдитeл нa cмapтфoни пo пaзapeн дял възлизa нa 4,869 милиapдa юaнa (675,3 милиoнa дoлapa), в cpaвнeниe c нeтнa зaгyбa oт 1,474 милиapдa юaнa пpeз тpeтoтo тpимeceчиe нa 2022 година, ce ĸaзвaше в cъoбщeниe нa ĸoмпaниятa тогава.

А петместният седан на Хіаоmі, наименуван SU7 (Speed ​​​​Ultra) има пробег до 800 километра с едно зареждане на батерията и ще може да доближи скорост до 265 километра в час, разгласи шефът на Xiaomi Лей Джун, който показа автомобила в Пекин през вчерашния ден, заяви в този момент " Финмаркет ".

Батериите за SU7 ще бъдат създавани от водачите на китайския пазар в бранша Contemporary Amperex Technology Co. и BYD Co.

" Целта на Xiaomi е да създаде кола фантазия , която е толкоз добра, колкото Porsche и Tesla ", разяснява Лей Джун.
 Китайската Xiaomi увеличи приходите си - за първи път от 18 месеца
Третата в света компания по продажби на смарт телефони увеличи приходите си - за първи път от 18 месеца

Кои са печелившите сегменти на компанията

Компанията Xiaomi разгласи проектите си да пусне електрическо транспортно средство през 2021 година за първи път, само че от този момент регулаторната обстановка в Китай, както и равнището на конкуренция на пазара, са се трансформирали доста.

Пекин лимитира издаването на разрешителни за произвеждане на коли на нови участници на пазара и по тази причина на Xiaomi се постанова да си сътрудничи с държавната Beijing Automotive Group Co., която ще се занимава с производството.

Предоставянето на дотация от 60 хиляди юана (8440 долара) от страната на купувачите на електрически транспортни средства, завърши в края на 2022 година В същото време, на пазара са излезли доста нови модели от десетки китайски марки.

Xiaomi към момента не е оповестила цената, на която възнамерява да продава SU7. От началото на тази година до момента пазарната капитализаци на компанията е повишена с 49%.
 В Канада от 2035 година ще се продават единствено електрически автомобили и хибриди
Във втората по територия страна в света от 2035 година ще се продават единствено електрически автомобили и хибриди

Предвижданията са цените на колите с бензинови, дизелови и електрически мотори до 10 години да се изравнят
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР