Китайският производител на автомобили Geely събра дял от почти 10%

...
Китайският производител на автомобили Geely събра дял от почти 10%
Коментари Харесай

Китайската Geely купи почти 10% от "Даймлер" и стана най-големият акционер

Китайският производител на коли Geely събра дял от съвсем 10% в немската " Даймлер " (Daimler) и търси среща с управлението в централата в Щутгарт в опит да построи алианс за създаване на самостоятелни коли. Така най-големият китайски частен производител на коли стана и най-големият акционер в производителя на " Мерцедес ".

Инвестирайки 9 милиарда $ създателят и максимален акционер Ли Шуфу се надява да взе участие в установяване бъдещето на бранша в конкуренция с такива имена като Tesla, Гугъл и Uber.

" Никой различен настоящ състезател в автомобилната промишленост няма да завоюва тази борба против нашественици извън, в случай че няма другари. За да постигнеш и наложиш софтуерна лидерска позиция, би трябвало да се адаптираш с ново мислене за шерването и комнибирането на мощните страни. Инвестицията ми в " Даймлер отразява този мой мироглед ", разгласи Ли. Засега нямаме проекти да усилваме в допълнение каузи си, сподели още той.

" Даймлер " има удоволствието да разгласи, че с Ли Шуфу може да завоюва още един акционер с взор към бъдещето, който е уверен в иновационната ни мощ, тактика и предстоящ капацитет ", се споделя в събщението на немската компания.

Освен за среща при започване на идната седмица китайците възнамеряват и диалози с високопоставени представители на немското държавно управление в Берлин, заяви " Ройтерс ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР