Китайският президент Си Цзинпин ще се срещне с френския президент

...
Китайският президент Си Цзинпин ще се срещне с френския президент
Коментари Харесай

Си Цзинпин пристигна в Италия

Китайският президент Си Цзинпин ще се срещне с френския президент Еманюел Макрон, немската канцлерка Ангела Меркел и ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер по време на визитата си в Париж идната седмица, заяви нощес представител на немското държавно управление, представен от ДПА.

Си стартира турнето си в Западна Европа, пристигайки в Италия нощес. Днес той ще се срещне в Рим с италианския президент Серджо Матарела. В последно време Рим и Пекин от ден на ден задълбочават връзките си, което безпокои някои от западните сътрудници на Италия. Те бяха озадачени от желанието на Италия, ръководена от дясно популистко държавно управление, да стане първият член на групата на Г-7, който ще подпише с Пекин взаимна декларация за желанията, присъединявайки се към китайската самодейност "Един пояс, веднъж ".

Вчера Матарела прикани усилването на тези връзки да става "в рамка, която е оптимално открита и транспарантна ". След Италия китайският президент ще посети Монако и Франция, като ще бъде в Париж във вторник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР