Китайският президент Си Цзинпин пристигна днес на първото си посещение

...
Китайският президент Си Цзинпин пристигна днес на първото си посещение
Коментари Харесай

Си Цзинпин пристигна на първото си посещение в Ухан след избухване на епидемията

Китайският президент Си Цзинпин дойде през днешния ден на първото си посещаване в град Ухан, Централен Китай, от началото на епидемията на ковид, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Си направи изненадващата си аудиенция в Ухан в миг, в който доста понижава броят на новите заразявания в Китай през последните седмици, което демонстрира, че фрапантните ограничения за битка с ковид, подхванати от китайските управляващи, дават резултат.

Китайският водач дойде със аероплан в столицата на провинция Хубей, в която множеството обитаеми места са под карантина от края на януари, заяви китайската осведомителна организация Синхуа.

Си ще направи ревизия на подхванатите в Ухан ограничения за битка с вируса и ще беседва с лекари, военни, служители на реда, обществени служащи, доброволци, пациенти и елементарни поданици, отбелязва Синхуа.

Новият ковид се появи през декември в Ухан, а по-късно стартира да се популяризира в останалите елементи на Китай и в чужбина. С вируса се заразиха над 110 000 души по целия свят, а смъртните случаи са към 4000, множеството от които в Китай.

Броят на ежедневните нови заразявания в Китай спада от ден дневно. Властите оповестиха през днешния ден единствено за 19 нови заболели - най-ниската стойност, записана от 21 януари. Седемнадесет от новите инфектирани са в Ухан, а другите двама са пристигнали от чужбина. За съпоставяне, през предишния месец стотици хора се заразяваха с вируса всеки ден. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР