Китайският президент Си Цзинпин Пекин разкритикува американски правителствен доклад, определящ

...
Китайският президент Си Цзинпин Пекин разкритикува американски правителствен доклад, определящ
Коментари Харесай

Пекин разкритикува САЩ, че представя Китай като потенциален ядрен противник


Китайският президент Си Цзинпин

Пекин разкритикува американски държавен отчет, определящ Китай като евентуален нуклеарен съперник, и прикани Вашингтон да редуцира своя доста по-голям нуклеарен боеприпас, съобщи Асошиейтед прес.

В оповестен в петък отчет на Пентагона, обобщаващ заключенията от прегледа на нуклеарната теория на Съединени американски щати се споделя, че Вашингтон желае да попречи на Пекин да направи неправилното умозаключение, че всяка приложимост на нуклеарно оръжие, даже лимитирана, е допустима.

В изказване на китайското министерство на защитата се показва, че нуклеарният боеприпас на Китай е на " минималното ниво ", належащо за сигурността. Пекин дава обещание също в никакъв случай да не употребява пръв нуклеарно оръжие " при никакви условия ".

Китайската страна " твърдо се опълчва " на отчета, съобщи представител на министерството на защитата. Той посочи, че международният мир и развиване " са необратими трендове " и прикани Вашингтон да работи с Пекин " за взаимното запазване на мира, стабилността и просперитета в този район и в света ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР