Китайският президент Си Цзинпин отново изрази становището на страната си

...
Китайският президент Си Цзинпин отново изрази становището на страната си
Коментари Харесай

Китайският президент: Едностранните санкции не работят

Китайският президент Си Цзинпин още веднъж изрази мнението на страната си срещу налагането на едностранни наказания и " юрисдикцията на дългата ръка ". По думите му тактиката на " делене " и оказване на напън, да вземем за пример посредством спирането на веригите на доставки, няма да проработи.

Във видеообръщение към годишния Форум за Азия в Боао на южния китайски остров Хайнан Си добави, че са нужни старания за стабилизиране на световните вериги на доставки, само че добави, че китайската стопанска система е устойчива, а дълготрайните трендове в развиването ѝ са непроменени.

Китай нееднократно е подлагал на критика западните наказания, в това число тези против Русия поради нашествието ѝ в Украйна, само че в същото време внимава да не оказва помощ на Москва, която би могла да докара до налагане на наказания и против Пекин.

Китайската стопанска система изпитва усложнения поради последствията от нападателните дейности на управляващите за потушаване на огнищата в Китай на разновидността омикрон на ковид, изключително в икономическия център Шанхай. Си не загатна категорично в речта си сегашната рецесия с коронавирус.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР