Китайският президент Си Цзинпин обеща да отвори китайския сектор на

...
Китайският президент Си Цзинпин обеща да отвори китайския сектор на
Коментари Харесай

Си Цзинпин обеща Китай да отвори още повече пазара си за чужди конкуренти

Китайският президент Си Цзинпин даде обещание да отвори китайския бранш на услугите за повече непознати съперници. Той даде това заричане по време на първия панаир, на който участваха изложители онлайн, откогато избухна коронавирусната пандемия, съобщи Асошиейтед прес.

Си не навлезе в детайлности в какво ще се показва отварянето на бранша, само че китайски водачи акцентират развиването на туризма, търговията на дребно и други услуги. Те са част от акция за поддържане на икономическия напредък, диктуван от потребителското харчене вместо от вноса и от вложенията, осведоми Българска телеграфна агенция.

Китай ще облекчи достъпа до пазара на услугите и интензивно ще разшири вноса на висококачествени услуги, увери Си в тирада пред участниците на китайското Международно ревю на услугите, което се организира в изложбен център до мястото, на което се организираха летните олимпийски игри в Пекин през 2008 година Си приказва посредством видеоконферентна връзка пред шепа непознати високопоставени представители, носещи маски и седящи на разстояние един от различен. Голяма част от изложителите вземат участие в панаира онлайн, тъй като Пекин към момента не е разхлабил рестриктивните мерки поради ковид, забраняващи на множеството чужденци да влизат в страната.

Китайското произвеждане е еластичен и сполучлив световен съперник, само че туризмът, финансите, опазването на здравето и други браншове на услугите изостават от западните си съперници. Пречки пред търговията попречват непознати банки и други снабдители да се съревновават в Китай две десетилетия откакто Пекин стана част от Световната комерсиална организация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР