Китайският президент Си Цзинпин каза днес на Общото събрание на

...
Китайският президент Си Цзинпин каза днес на Общото събрание на
Коментари Харесай

Си Цзинпин пред ООН: Китай няма намерение да води нито Студена война, нито гореща война с която и да било страна

Китайският президент Си Цзинпин сподели през днешния ден на Общото заседание на Организация на обединените нации, че Пекин "няма желание да води нито Студена война, нито гореща война с която и да било страна ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

"Ще продължим да изглаждаме разликите и да уреждаме разногласията с другите посредством разговор и договаряния ", сподели Си в авансово записано изказване на форума на международните водачи, който тази година се организира виртуално поради пандемията от ковид.

Отдавна назряващите напрежения сред Съединени американски щати и Китай стигнаха връх поради ковид. Той се появи в Китай предходната година и Вашингтон упреква Пекин в непрозрачни дейности, които са съдействали за разпространяването на болестта. Китай отхвърля изказванията на Съединени американски щати.

"Изправени пред вируса, би трябвало да укрепим солидарността и да го преодолеем дружно. Трябва да следваме науката и да дадем водеща роля на Световната здравна организация ", сподели Си.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския разгласи проекти Съединени американски щати да напусне СЗО и разгласи основаната в Женева организация на Организация на обединените нации за марионетка на Китай.

Си приказва в речта си и по тематиката за климата. Той сподели, че страната му ще доближи пик в излъчванията на въглероден диоксид преди 2030 година и ще реализира въглеродна индиферентност преди 2060 година

Той даде сигнал, че Китай ще извърши уговорките си, поети в Парижкото съглашение за климата, и прикани всички страни да търсят екологични механизми за възобновяване на международната стопанска система в епохата след COVID-19.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР