Китайският президент Си Цзинпин изрази желанието за задълбочаване промишленото и

...
Китайският президент Си Цзинпин изрази желанието за задълбочаване промишленото и
Коментари Харесай

Китай отваря врати за бившите съветски републики, в момент на слабост на Русия

Китайският президент Си Цзинпин изрази желанието за задълбочаване промишленото и капиталовото съдействие със страните от Централна Азия Снимка: АП/БТА
Китай е подготвен да задълбочи промишленото и капиталовото съдействие със страните от Централна Азия, съобщи президентът Си Цзинпин. Става въпрос за Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан, осведоми Българска телеграфна агенция. Той изпрати обръщение до участниците във форума Китай-Централна Азия.

„ Задълбочаването на индустриалното и капиталовото съдействие сред Китай и петте централноазиатски страни дейно ще поддържа стабилността на районните индустриални и снабдителни вериги “, цитира Китайската централна телевизия думите на Си Цзинпин в посланието.

Той съобщи, че разширението на икономическите връзки сред Китай и страните от Централна Азия ще усъвършенства индустриалното развиване на страните от района, ще подтиква присъединяване им в международната стопанска система и ще насърчи общото развиване и разцвет.

„ Готови сме да споделим със страните от Централна Азия китайския свръхмащабен пазар, цялостни промишлени системи и напреднали технологии “, съобщи Си Цзинпин. Той съобщи, че Китай се стреми да задълбочи практическото съдействие и да реализира взаимноизгодни резултати с страните от района.

Форумът за индустриално и капиталово съдействие се организира в китайския град Циндао от 16 до 17 февруари. За присъединяване са поканени китайски и казахстански, киргизки, таджикски, туркменски и узбекски представители на бизнеса.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР