Китайският пратеник по въпросите на климата Сие Джънхуа стоеше сияещ

...
Китайският пратеник по въпросите на климата Сие Джънхуа стоеше сияещ
Коментари Харесай

Оттеглянето на бойните коне бележи края на една ера на американо-китайската климатична дипломация

Китайският делегат по въпросите на климата Сие Джънхуа стоеше блестящ до американския си сътрудник Джон Кери, до момента в който срещата на върха на Организация на обединените нации COP28 беше закрита. Той беше довел 8-годишния си внук от Пекин в Дубай, с цел да пожелае на приятеля си цветущ 80-и рожден ден, сподели той, защото двамата мъже означиха края на необикновена глава в дипломацията.

Сие, 74 година се отдръпна от позицията си в края на предходната година, защото се възвърне от инсулт, до момента в който Кери сподели на чиновниците си предишния уикенд, че ще се отдръпна като делегат на Съединени американски щати по климата, с цел да поддържа Джо Байдън в президентската акция в Съединени американски щати, макар че ще продължи да „ приказва на открито “ по отношение на изменението на климата.

Двата бойни коня са разговаряли още веднъж предходната седмица, сподели той, в взаимна работна група за основното достижение на тяхното съдействие, съглашение за превъзмогване на мощно затоплящия метан от приключване на въглища, петрол и газ.

p>

Но напускането както на Сие, по този начин и на Кери от постовете им...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР