Китайският пилот от Формула 1 Гуаню Джоу удължи контракта си

...
Китайският пилот от Формула 1 Гуаню Джоу удължи контракта си
Коментари Харесай

Официално: Джоу ще кара за Алфа Ромео и догодина

Китайският водач от Формула 1 Гуаню Джоу удължи договора си с Алфа Ромео до края на 2023-а година, оповестиха от тима преди Гран При на Сингапур този уикенд.

„ След като влезе в историята като първия водач от Китай във Формула 1, Джоу се разгласи на международната сцена в автомобилните спортове при дебюта си на Гран При на Бахрейн. По време на сполучливата си дебютна акция, Джоу показва равнища на зрялост и умения по време на надпреварите, които са оттатък неговата нежна възраст. С сполучлива първа акция на негова сметка и опита, който закупи, Джоу ще се цели в идната стъпка в кариерата си “, споделиха от отбора.

BREAKING: Zhou Guanyu will stay at Alfa Romeo in 2023!
— Formula 1 (@F1)
23-годишният азиатец кара в 16 надпревари в дебютния си сезон, като най-хубавото му класиране пристигна в Канада, където приключи на осмо място. В момента той е 17-и в генералното нареждане при шест оставащи надпревари до края, като 33-годишният му финландски съотборник Валтери Ботас е 10-и в таблицата.

„ Да стигна до Формула 1 беше сбъдната фантазия за мен и възприятието да карам за първи път в надпреварата ще остане в мен вечно. Имам към момента доста какво да науча, доста какво да развия, само че съм убеден в нашата работа. Очаквам с неспокойствие идната страница от нашата история дружно “, разяснява Джоу.

През 2023-а година се чака Формула 1 да се завърне в Китай след четиригодишно неявяване поради ковид, което в допълнение би нараснало известността на Алфа Ромео в най-многолюдната страна в света.

❗️2023
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР