Китайският морски гигант Cosco е на път да започне диалог

...
Китайският морски гигант Cosco е на път да започне диалог
Коментари Харесай

Китай прави от Пирея най-голямото пристанище в Европа

Китайският морски колос Cosco е на път да стартира разговор с гръцкото държавно управление по отношение на изискванията, които ще разрешат на неговия капиталов общоприет проект за пристанище Пирея да се разшири от утвърдените понастоящем 600 милиона до цялостната му сума от 900 милиона евро със строителството на нов, четвърти контейнерен терминал, съгласно последните диалози сред гръцките и китайските държавни водачи.

Срещите на премиера Кириакос Мицотакис и китайския президент Си Дзипин в Шанхай предходната седмица и в Атина в понеделник също демонстрираха, че всички лицензирани планове в генералния проект на Коско ще стартират неотложно, като се стартира с разширението на круизния терминал и построяването на новия пътнически терминал, чийто развой на концесия и скица за финансиране към този момент са приключени.

От срещите стана ясно, че Пекин и Атина гледат в една посока, с цел да създадат Пирея най-голямото пристанище в Европа. След като китайския министър председател сподели пред Катимерини, че пристанището на Пирея е „ главата на дракона “, той и Мицотакис посетиха инсталациите на Коско дружно в Пирея в понеделник.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР