Китайският марсоход Zhurong не се е движил от месеци. Това

...
Китайският марсоход Zhurong не се е движил от месеци. Това
Коментари Харесай

НАСА: Китайският марсоход не се е движил от месеци

Китайският марсоход Zhurong не се е движил от месеци. Това разгласи НАСА, като се базира на свои наблюдения над Червената планета, представена от CNET.

През май 2022 година марсоходът влезе в режим на хибернация, с цел да се защищити от пясъчна стихия и студените условия. След това той стартира работа още веднъж, само че наподобява за много малко време.

Според екипа HiRise от Университета на Аризона, който употребява данни от апарата MRO, който обикаля към Марс и снима положението на Червената планета. MRO се употребява и за наблюдаване на придвижването на марсоходите и оказва помощ за обмисляне на маршрутите им.

Според фотоси от MRO, Zhurong не се е движил от началото на септември 2022 година най-малко до 7-ми февруари т.г., когато са последните фотоси от неговия регион. Китайската Национална галактическа администрация не е коментирала тематиката. Тя обичайно рядко приказва за проектите си и за напредъка на задачите.

Тя не е давала настояща информация за положението на марсохода. Той дойде на Марс през май 2021 година, с което Китай стана втората страна в историята, която сполучливо изпраща и ръководи марсоход.

Първата фаза на плана Европейската галактическа организация приключи несполучливо, като се разруши при опита за кацане. Въпреки това задачата ExoMars към момента е планувана за изпращане, само че рецесиите я отсрочват към този момент няколко пъти и в този момент тя е планувана чак за 2028 година

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР